עמוד ראשי

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
גרסה מ־21:32, 14 בספטמבר 2009 מאת Fuzzy (שיחה | תרומות) (ביטול השחתה של חיים אלמוג)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברוכים הבאים לאקו-ויקי -
מקום המפגש של אקולוגיה, חברה וכלכלה!
אלברט איינשטיין אמר:
Quote.png
Albert Einstein Head.jpg
Cquote2.png לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה שבה השתמשנו כשיצרנו אותן. Cquote1.png

המשבר הסביבתי, כמו גם בעיות חברתיות שאנו רואים סביבנו - עוני, אי שוויון, אלימות, שחיתות, דיכאון, השמנה ועוד - לא נובעים רק מכשלים טכנולוגיים, אלא מהדרך בה מעוצבת החברה ודרכי החשיבה שלנו. הקושי שלנו לתפוס את החיים בספינת החלל כדור הארץ, וליצור מוסדות חברתיים שיאפשרו לנו לשתף פעולה בצורה טובה יותר.

אקו-ויקי נועד כדי לעודד שיח הממוקד בתהליכים ובמערכות המורכבות המקיפות אותנו ומקשרות בין תופעות חברתיות וסביבתיות שונות, וכדי להנגיש ניתוחים ופתרונות הנוגעים לקיימות ולבעיות חברתיות אחרות. כיום יש באקו-ויקי 3,586 ערכים.

ראו גם: מזנוןאיך אפשר לעזור לאקו-ויקימדריך בזק לכתיבה באקו-ויקיערכים מומלציםערכים מומלצים לסביבתנים

Irkick.png

אירועים וחדשות


מחר חל יום חופש העיתונות העולמי - מועד עולמי שמוכר על ידי האו"ם וחל ב-3 במאי.

תבנית:ערכים מבוקשים

Nuvola apps package network.png

נושאי ליבה

Nuvola apps personal.png

אישים

ראו גם: קבוצות וארגונים

Nuvola apps bookcase.png

מקורות

ראו גם: סוגי מאמרים

Nuvola apps ktip.png

זרמי מחשבה

ערך מומלץ

ערך מומלץ


The Earth seen from Apollo 17.jpg

קיימות (באנגלית: Sustainability) היא היכולת להמשיך לקיים תהליך או מצב לאורך זמן רב. זהו ערך חברתי ואידאולוגיה הדוגלת בתפקוד תקין של החברה והסביבה הטבעית במשך שנים רבות.

באקולוגיה המונח קיימות מתאר כיצד מערכות אקולוגיות יכולות להישאר מגוונות ומתפקדות על פני זמן. עבור בני האדם, הקיימות היא הפוטנציאל לשמירה על קיומו של המין (הימנעות מהכחדה או מהתמוטטות הציביליזציה) ושמירה על הרווחה החברתית. קיימות היא לרוב רחבה ועמוקה יותר מסביבתנות - דאגה עמוקה למערכות סביבתיות שתומכות בהמשכיות זו. הקיימות עומדת במתח עם תהליכים כמו גידול אוכלוסין וצמיחה כלכלית, דבר שבא לידי ביטוי במשוואת I=PAT ובתפיסות כמו כלכלת מצב יציב ופיתוח בר קיימא.

תחומים ליישום הקיימות כוללים חקלאות בת קיימא, תעשייה בת קיימא, אנרגיה מתחדשת ושימור אנרגיה, אקולוגיה עירונית ועוד, יש לה גם נגיעה לסוגיות כמו אי שוויון, תרבות הצריכה או פנסיה ירוקה.

הידעת?

על פי דו"ח של אוניברסיטת האו"ם, שבדק את אי השוויון העולמי, נכון לשנת 2000, כ-1% מבין בני האדם הבוגרים בעולם החזיקו ב-40% מסך הנכסים בעולם, וכ-10% העשירים המבוגרים החזיקו ב-85% מהנכסים העולמיים. המחצית הענייה של האוכלוסייה הבוגרת מחזיקה בקושי 1% מהנכסים העולמיים. בדו"ח סטטיסטיקות נרחבות, שרבות מהן מצביעות על גידול באי השוויון.

Questions.png יש לי שאלה