הקרן לביטחון תזונתי

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
(הופנה מהדף קרן לבטחון תזונתי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הקרן לביטחון תזונתי (באנגלית: The secure food fund) הוא רעיון ביצירת אפיק השקעות שיתגמל את המשקיעים על ידי הגדלת הבטחון התזונתי שלהם בדגש על התמודדות עם משברי קיימות ושיא תפוקת הנפט.

תקציר

הקרן למזון בטוח נועד להיות מיזם עסקי שנועד לספק למשקיעים/שותפים כמות גדולה ככל הניתן של מזון בטוח (בר קיימא) מקומיי ובריא, גם לנוכח משבר אנרגיה, אבטלה ומחסור עולמי במזון. אבטחת המזון מבוסס על טיפוח מזון בר קיימא תוך שימוש בפרמקלצ'ר, חקלאות ביו-דינמית וטכנולוגיות אחרות של חקלאות בת קיימא השקעת אנרגיה מעטה, מוצרי low-tech ושימוש במוצרי הון בעלי עיצוב מקיים.

השוק

השוק שלנו הוא פיצול ועירבוב בין שוק המזון, שוק הקרקעות והנדל"ן ושוק הביטוח.

אנשים נותנים לנו סכומי כסף כמו בביטוח, או סכום ראשוני של כסף כמו בהשקעה. אנחנו משקיעים את הכסף כדי לקנות ולטפח אדמות שבהן תתקיים חקלאות בת קיימא במטרה לספק כמות של מקסימלית של תזונה בדגש על מזון לקלוריות (בגידולים כמו דגנים, קטניות, אגוזים וכו'). אנו מבקשים מאנשים תשלום שנתי או חודשי, ומספקים להם כמות מזון גדולה ככל שביכולתנו לספק בדרך בת קיימא. לכל אדם או משפחה יש מכסה מקסימלית של מזון שהוא יכול לקבל בתמורה (על בסיס צריכת קלוריות ממוצעת לנפש).

אם יש עודף מזון, או צורך בהגדלת ההכנסות, נמכור חלק מגידולי המזון ונשקיע את הכסף בהשקעות עתידיות (כמו רכישת קרקעות נוספות, קניית מתקנים לייצור אנרגיה מתחדשת, תיקון ציוד), במקרה של עודף כסף, יחולקו הרווחים בין המשקיעים.

במקרה ואנשים לא יכולים או לא רוצים לשלם כסף עבור העונה הקרובה, (במקרה של אבטלה לדוגמה) הם יכולים לנסות לעבוד עבור הקרן כעובדים בשדה או במשרות זמינות אחרות. הקרן תעודד משקיעים ללמוד לתרגל מיומנויות כגון פרמקלצ'ר על מנת להפחית הוצאות ולהתכונן לתרחיש של הכנסה נמוכה, משבר אנרגיה ומשבר כלכלי שיביא לאובדן ערך השקעות כספיות כמו מניות ואג"ח.

הלקוחות שלנו

הלקוחות/שותפים/משקיעים שלנו - הם אנשים שיש להם חשש לגבי משבר עתידי במזון ובאנרגיה אבל יש ילדים, קריירה, עבודה עירונית, ושלא יכולים להרשות לעצמם פשוט לעזוב הכל כדי להיות חקלאי:

  • אין להם בהכרח את כל הכסף עבור רכישת שטח גדול של אדמה (אבל יש להם קצת כסף)
  • אין להם את הכישורים והידע לגידול מזון (אבל הם מוכנים ללמוד)
  • הם לא רוצים ליצור עסק מזון ולהתחיל למכור מזון.

הם רק רוצים להשיג מזון עבור עצמם ובני משפחותיהם, ואולי לעזור קצת על העתיד של חקלאות בת קיימא.

חלופות אחרות ומתחרים

שוק המזון הקונבנציונלי

לשוק זה יש יתרונות רבים בכך שהוא מספק מזון שופע, מגוון וזול. עם זאת: - זה לא בר קיימא - קיימת תלות באנרגיה זולה ושיטות לא מקיימות בחקלאות מזון, ולכן זהו מוצר שאינו בטוח. - לצרכני המזון, לחקלאים ולמשווקים יש תמריצים שונים שלעיתים סותרים זה את זה, כך שחלק מהמזון שמגודל או משווק אינו בריא, או גורם לפגיעות בחברה ובסביבה.

שוק הקרקעות

כמה אנשים יכולים פשוט לקנות אדמות בארץ ולחכות, אולם:

שוק הביטוח

ביטוח רגיל הוא מושג מושג נוח ומוכר. עם זאת, בעקבות משבר אנרגיה:

  • לא ידוע על ביטוח דומה כמו ביטחון תזונתי.
  • כסף רגיל יכול לאבד חלק גדול מערכו (משבר בנקאי, משברי מטבע], כך שמי שמקבל פיצוי כספי מטעם חברת ביטוח, יקבל בפועל כוח קנייה נמוך בהרבה מהשווי של כסף זה במונחים של היום.
  • כדי לספק את הביטוח חברות ביטוח צריכות להשקיע בעצמן באפיקים שונים- קשה לדעת במה להשקיע כדי לקבל בתמורה כסף.
  • אין ערובה לקיימות של חברת הביטוח עצמה ואפילו של מבטחי משנה שלה.

ראו גם

קישורים חיצוניים


חקלאות

רקע: ייצור ראשוני - מחזור הזרחן - מחזור החנקן - קרקע - ציידים לקטים - המהפכה החקלאית - המהפכה הירוקה - חקלאות תעשייתית - פריון חקלאי - שימושי קרקע - דשן - הומוס - צפיפות אוכלוסין פיזיולוגית - חקלאות בישראל

Contour buffer strips NRCS.jpg

אתגרי קיימות בחקלאות: בליית קרקע - מדבור - משבר המים העולמי - התחממות עולמית - חומרי הדברה - דשן כימי - שיא תפוקת הנפט - שיא תפוקת הזרחן - חקלאות כרות והבער - הנדסה גנטית - השפעות סביבתיות של מזון מהחי - ביטחון תזונתי - נעילה טכנולוגית

חקלאות בת קיימא: חקלאות בת קיימא - אגרואקולוגיה - פרמקלצ'ר - ביו אינטנסיב - טכנולוגיה נאותה - קומפוסט - שמירת זרעים - גידולים משולבים - סיעוף - יערנות חקלאית - קציר מי נגר - מזון אורגני - מזון מקומי - גינה קהילתית - חקלאות נתמכת קהילה - הקרן לביטחון תזונתי - תוכנית אב לחקלאות בת קיימא

ספרים וסרטים: התמוטטות - רובים חיידקים ופלדה - גבולות לצמיחה - תכנית ב' - עולם מלא, צלחות ריקות - מהפיכת הקנה הבודד - הסיוט של דרווין - מלך התירס - עתיד המזון - כוחה של קהילה