יצירת קבוצת ליבה - יוזמת הטרנזישן
"יצירת קבוצת ליבה" הוא אחד המרכיבים במודל יוזמת הטרנזישן. המודל נוצר כדי לעזור לפעילים להפעיל את יוזמת הטרנזישן בקהילתם. המודל מחולק לחמישה שלבים. "יצירת קבוצת ליבה" הוא אחד המרכיבים בשלב הראשון "מתחילים".
האתגר
הרעיון של הקמת יוזמת הטרנזישן עלול להרגיש כפרויקט גדול מדי להגשמה. איך ניתן להפוך רעיון זה לתהליך מנוהל היטב בכדי שאדם אחד או קבוצה תוכל להתחיל וליזום?
תיאור
מניסיוננו, ברגע בו התקבצה קבוצה של אנשים שהחליטה להתחיל יוזמת טרנזישן, מוטב להתמקד בפעילות על-בסיס הקונספט של קבוצה יוזמת. העבודה של הקבוצה היוזמת היא ליזום את פעילויות הליבה של הטרנזישן.
פתרון
תפקידה של קבוצת הליבה היוזמת הוא לתת את "יריית הפתיחה" לתהליך הטרנזישן, חבריה מתפקדים כחלוצים אשר מרשתים ויוצקים יחדיו יסודות בריאים לתהליך, עד אשר קבוצה אחרת לוקחת את המושכות של מה שהפך עם הזמן ליוזמת טרנזישן מבוססת ורחבה יותר.
תיאור מלא
מניסיוננו, ברגע בו התקבצה קבוצה של אנשים שהחליטה להתחיל יוזמת טרנזישן, מוטב להתמקד בפעילות על-בסיס הקונספט של קבוצת ליבה יוזמת. העבודה של הקבוצה היוזמת היא ליזום את פעילויות הליבה של הטרנזישן.
- בניית שותפויות
- העלאת מודעות
- בניית חזון
- ReSkilling חידוש\הקניית-מיומנויות
- פעילויות פרקטיות
- דאגה קבוצתית לרווחת הקבוצה וחבריה
מומלץ למנף את העצות המופיעות ברכיב המודל יצירת קבוצה בכדי להכווין את הקבוצה לרכישת מיומנויות של עבודה-קבוצתית בריאה מהרגע הראשון.
רשימת מיומנויות שיכולות לתמוך בקבוצת היוזמה שלכם (חומרים מתוך הכשרות טרנזישן):
- פגישות הנחייה (Facilitating): בהן ידונו בסדר היום הקבוצתי, בהנחיית התהליך, בתהליך קבלת ההחלטות, ובמיומנויות התקשורת בקבוצה (ראו גם תקשורת מכבדת).
- שיחות קולחות: בהן ידובר על תהליכי עיצוב והנחייה- זמן לשיחות, משובים ועיכול התהליכים.
- יחסי-ציבור: הודעות לתקשורת, אתר אינטרנט, עיצוב פוסטרים ופליירים, בלוגים.
- מידע ניהולי: רשימת מיילים, אתר, רשימת "דברים לעשות".
- ארגון אירועים: הזמנת מקום, די.וי.די, רמקולים, מקרן ומסך, כיבוד, מנחה, וכיו"ב.
- מיומנויות ארגוניות: פיננסים, משפטיים, ביטוח.
- דיבור בפני-קהל: באירועים והרצאות.
- רישות: יצירת קשרים טובים עם ארגונים קיימים ואנשים בקהילה הקרובה ובמעגלים רחבים.
- מנהיגות: לקיחת אחריות ועשיית דברים עד תום. מיומנות זו יכולה להיות של קבוצה גדולה או של בודדים.
- מערכות יחסים ומיומנויות בין-אישיות: תשוקה ומחויבות, הומור, גמישות.
- רגישות: לקהילה ולקבוצה עצמה.
- היכולת לשמוח ולהעריך: הערכה לאינדיבידואלים ולקבוצה.
קבצו סביבכם אנשים בעלי מגוון מספק של מיומנויות מהרשימה הנ"ל. אנשים שמכירים אנשים ומחוברים לקהילה הינם חיוניים להצלחה. תשאלו מי חסר, ובדקו גם עם החסרים האם נושא הטרנזישן מעניין אותם. בדקו באתר [www.transitionnetwork.org רשת הטרנזישן העולמית] האם יש קבוצות באזור קרוב אליכם בכדי לחבור יחד או לצורך תמיכה הדדית. באתר תוכלו גם להכיר אירועים ופרויקטים שקבוצות אחרות הפיקו, אם תרצו לקבל השראה.
מה לעשות אם יוזמת הטרנזישן לא פורשת כנפיים, למרות מאמצים מרובים ואמיצים מצד הקבוצה? אם אתם מרגישים כי הפרויקט לא יוצר הד בעל משמעות בקהילה, אל תרפו ידיכם – אולי זה אינו הזמן הנכון לאזורכם, או שהמודל והרעיונות שבו לא תואמים את הדרך בה הקהילה שסביבכם פועלת. מצאו דרכים חיוביות לפעול עם קבוצות קיימות, או הפנו את מיטב תשומת לבכם לפרויקט בודד אשר נותן לכם את מרב ההשראה והעניין כקבוצה!
דוגמאות מתוך ניסיונן של יוזמות טרנזישן מהעולם
בספר The Transition Handbook נכתב כי רצוי שקבוצת הליבה תשזור בהקמתה את עיצוב פירוקה העתידי. לדוגמה "טרנזישן פורסט רו" (Transition Forest Row) , שהשתמשו בהשקת הקבוצה שלהם לקהילה בכדי לספר לקהל המשתתפים כי הם מציעים כעת למסור את היוזמה לידי מי שרוצה להניע את התהליך קדימה, ובכך יישמו את הרעיון המדובר. לחלק מקבוצות היוזמה תהליך זה של פירוק קבוצת היוזמה מלכתחילה עבד טוב מאוד – קבוצת היוזמה המקורית סיימה את תפקידה כבר בהשקת היוזמה או באירוע "מרחב פתוח" (Open Space) בו נוצרו קבוצות עבודה חדשות, וכך ניהול והרצת יוזמת הטרנזישן קיבלו מבנה חדש. לקבוצות אחרות התהליך הינו הדרגתי יותר – בעוד קבוצות נוספות נוצרות, אנשים חדשים מצטרפים לקבוצה, והיזמים לוקחים צעד אחורה או ממלאים תפקידים שונים, ואולי זוכים לעסוק בפרוייקט המקורי אותו הם רצו ליצור, או מארגנים קבוצת עבודה נושאית חדשה.