שיחת משתמש:בן אהרוני

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
(הופנה מהדף שיחת משתמש:EqualizeE)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ברוכים הבאים לדף שיחתי. אני מבקש ממי שרוצה לפנות אלי אישית באמת לפנות אלי אישית באמת דרך האתר שלי אליו קישרתי מדף המשתמש שלי במקום לפנות אלי כאן כי כאן זה לא אישי באמת. אני מבקש זאת בגלל שאני מאמין שפניות פרטיות הן פניות פרטיות ולא ציבוריות וטשטוש ההבדל ביניהן שמפתחיי תוכנת MediaWiki גרמו בכוונה או לא בכוונה זה דבר שגוי הגיונית ופניות פרטיות צריכות להישאר במרחב הפרטי בתור עיקרון.
קהילת אקו-ויקי לא מחייבת אף משתמש להיעתר לבקשתי זו אך אני אישית מודה מראש לכל מי שיכבד אותה וגם אכבד אותו על כך שהוא מקדם תרבות שיח הגיונית לפיה המרחב הפרטי הוא המרחב הפרטי והמרחב הציבורי הוא המרחב הציבורי, הם שונים מהותית וכל טשטוש בינהם יביא, באופן כללי, יותר נזק מתועלת. בתודה, בן.






כוס בירה עבורך!

Export hell seidel steiner.png ברכות על העריכות המועילות, שמח שאתה איתנו איתן בורקט (שיחה) 21:16, 4 באוקטובר 2018 (IDT)

תודה ! EqualizeE (שיחה) 19:08, 4 בדצמבר 2018 (IST)

כמה בקשות בבקשה

הי, כמה בקשות אני מקווה שהן לא גדולות:

  • אם תוכל לתת קצת רקע על עצמך - לא חייבים הרבה. אפשר משפט אחד או שניים.
  • בנושא כמו עליית המפלגה הנאצית - מה זה חשוב להכנס לפרטים כמו מה עלה בגורלו של אדם כזה או אחר?
  • גם שם וגם בהיווצרות הבודהיזם - אני רוצה גם שורות תחתונות - מה אכפת לי ? למה מעניין אותי איך עלו הנאצים? או איך התפתח הבודהיזם? לאיזה תהליכים או רעיונות זה קשור כיום? האם זה מדגים דפוס כללי יותר ?
  • בבקשה קצת תוספות- קישורים חיצוניים, קטגוריות, קישורים פנימיים (גם מערכים אחרים לערכים האלה), מקורות, ראו גם, תמונות..

תודה על התרומה האזרח דרור (שיחה) 12:23, 21 בנובמבר 2018 (IST)

הי משתמש:האזרח דרור; באופן כללי אני לא רוצה לכתוב על עצמי מאום במיזם זה - אני בשביל הקורא הסביר אנונימי אנטי-ממסדי המוחה עם בלקלבה בכיכר העיר. בכל מקרה, לא הבנתי חלק מהבקשות. למען הפישוט אני מציע שתעלה כל ביקורת בדף השיחה של כל ערך נקודתית. נכון להיום אני לא בקיא מספיק בערכים ובקטגוריות כאן בשביל ליצור קישורים פנימיים כולל קישורי "ראו גם" (זה יותר קשה לי כאן מאשר שזה בוויקיפדיה) - אנא תסייע לי עם זה כדי שאלמד מהר יותר במסגרת הזמן שיש לי לתרום. לגבי תמונות, ניסיתי להביא תמונות מ WikiCommons לערך היווצרות הבודהיזם - למשל את התמונה הזו, אבל משום מה כשהוספתי את שם הקובץ ולחצתי "הוסף" התמונה לא התווספה (תמונות אין לי בעיה להביא בשפע לכל ערך כל עוד יש גישה מלאה ל WikiCommons), אבל חשוב לי שתרכז הערות לכל ערך בהתאם בדף השיחה אחרת קשה לי לעקוב ואני בתקופה עמוסה ורק העלתי גרסאות בסיסיות של הערכים. EqualizeE (שיחה) 12:47, 21 בנובמבר 2018 (IST)
אז אולי תכתוב "אנונימי אנטי-ממסדי המוחה עם בלקלבה בכיכר העיר" - זה גם משהו..
הוספתי התמונה, זה מעתיק תמונות מהקומומונס משום מה, אבל לא מהויקי האנגלי (אולי יש הבדל בשם?)
הדף הזה אקו-ויקי:מדריך בזק לכתיבה באקו-ויקי אמור לעזור - אם לא עוזר - תגיד. האזרח דרור (שיחה) 16:08, 21 בנובמבר 2018 (IST)

שימוש בתמונות מ WikiCommons

ככלל מערכת הקבצים של ויקישיתוף מחוברת לפה, אבל לא מה שמועלה ישירות לאתרים (ויקיפדיה האנגלית, העברית וכו'). היתרון של זה שזה קל - רק צריך להעתיק את הקידוד וכמובן לשנות גודל ותיאור לפי הצורך. החיסרון - זה לא מאונדקס בקטגוריות תמונות באתר ובנוסף אני לא מכיר רשימה או כל דרך אחרת לדעת מה הן התמונות באקו-ויקי הנלקחות ישירות מוויקישיתוף. עידן ד (שיחה) 15:35, 26 בנובמבר 2018 (IST)

שלום יקירי משתמש:עידן ד, חוששני שלא הצלחתי להבין למה כוונתך. אם התכוונת שהתמונות שהוספתי לערך תיק הישרדות לא מאונדקסות היכן שהוא אז אני בספק שזו בעיה מבחינת קידום הדף במנועי חיפוש... בברכה. EqualizeE (שיחה) 17:01, 26 בנובמבר 2018 (IST)
אין עם זה בעיה. רק הצגתי את המצבים האפשריים והיתרונות והחסרונות. דיברתי על אינדוקס בקטגוריות אקו-ויקי של תמונות, לא קשור לגוגל. עידן ד (שיחה) 21:17, 26 בנובמבר 2018 (IST)

ריבית

הי EqualizeE. הורדתי לך אתה הפסקה בשינוי הזה[1] בערך על ריבית משתי סיבות. א. זה ממש לא כתוב בצורה מובנת. ב. אני חושב שזה צריך להיות בפסקה נפרדת (נושא נפרד בערך) ולא בפסקה הפותחת. עידן ד (שיחה) 22:18, 9 בדצמבר 2018 (IST)

הי עידן, אני סומך על שיקול דעתך; אשמח אם באמת יוקדש לזה פרק נפרד. בברכה. EqualizeE 01:51, 10 בדצמבר 2018 (IST)
בבקשה. הבעיה היא שלא הבנתי את הפסקה שהוספת כך שלא יכולתי לשכתב :-( תוכל לעשות עם זה משהו? עידן ד (שיחה) 08:55, 10 בדצמבר 2018 (IST)
הי, לצערי אני רק יודע שיש אנשים מסוימים (יהודים אורתודוקסיים ומוסלמים אורתודוקסיים) שרואים ב"ריבית על פיקדון" כ"ריבית שאיננה ריבית על הלוואה" ולכן מותרת, עם כמה שזה נשמע הזוי ובכך מצדיקים את העובדה שיהודים ומוסלמים בישראל יכולים ללוות כסף בריבית ללא שום בעיה. הטענה האבסורדית הזאת בהחלט דורשת ביקורת לדעתי; אני סבור שאתה מכיר את הטרמינולוגיה ואת קונספט ה"היתר עסקה" (הן היהודי והן הגרסאות המוסלמיות) טוב ממני ותוכל לנסח הסבר מדוע גם המצב הזה אינו הגיוני. EqualizeE 15:31, 10 בדצמבר 2018 (IST)
אה. זה לא היה בקונטקסט. פסקה על - ריבית בדת היהודית והמוסלמית נראה לי פיתרון ראוי. עידן ד (שיחה) 15:37, 10 בדצמבר 2018 (IST)

העברת דף

הסבר קצר על הנושא (הפשוט) נמצא כאן. את המחיקה של ההפנייה עדיין אחד המפעילים צריך לעשות. עידן ד (שיחה) 10:08, 12 בדצמבר 2018 (IST)

אכן, פעולה פשוטה - הקישור לבצע אותה הופיע לי רק תחת הלשונית "עוד" שעליה לא עמדתי (בכוונה לפחות) מימי שכן הנחתי שזו פעולה למפעילים; אשמח ליידע בלוח המודעות על דפים שהעברתי ועל מחיקה הנדרשת בעקבותם. תודה רבה לך. משתמש:EqualizeE 10:13, 12 בדצמבר 2018 (IST)
נכון, זה מופיע רק בריחוף על כפתור עוד. הודעה בלוח מודעות זה יהיה מעולה. עידן ד (שיחה) 10:36, 12 בדצמבר 2018 (IST)

הודעת פרישה

הי חברים, עקב אילוצי פרנסה אני נאלץ לפרוש ללא הגבלת זמן. אני מבקש לחסום את הפרופיל שלי ללא הגבלת זמן. אני מעדיף להימנע משימוש בביטוי "חופשת ויקי". באהבה רבה,

בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 00:20, 14 בפברואר 2019 (IST)

בהצלחה EqualizeE. מקווה לראותך שוב איתנו לאחר ההפסקה. עידן ד (שיחה) 14:45, 14 בפברואר 2019 (IST)

מדבריות האורן

סליחה שלא הייתי זמין עד עכשיו. מחיפוש בגוגל יצא:

חיפוש מדבריות האורן 21 10.PNG

אם תצטרך עזרה נוספת תוכל להשאיר לי הודעה בדף השיחה/לשלוח לי מייל. לגבי הבאג, תוכל לנסח עבורי הודעה שאני אשאל אנשים שמומחים ממני? ישר כח! --ישראל קלר (שיחה) 16:48, 21 באוקטובר 2020 (IDT)

שלום לך; תודה על התמונה ועל הפרגון; אין לי מושג איזה באג יש (אם יש). אני מתכוון לצמצם את עיסוקי בנושא מעבר לממצאים שכבר פרסמתי כי אני מאוכזב מיחס הקהילה לנושא. אני מעוניין לא לשוח על הנושא כאן. בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 18:00, 21 באוקטובר 2020 (IDT)
היום דף הבדיקה נפתח לי והדף הרגיל לא נפתח לי. --ישראל קלר (שיחה) 16:44, 23 באוקטובר 2020 (IDT)
לי היום דף הבדיקה לא נפתח והדף האמיתי כן הצליח להפתח, אבל אתמול הדף האמיתי לא נפתח לי. --נריה (שיחה) 17:21, 23 באוקטובר 2020 (IDT)

חסימה

חסמתי אותך לבקשתך. מעבר לחסימה הכללית אתה עדיין יכול לערוך את דף שיחתך ולשלוח מיילים דרך האתר. ראה את עצמך כמוזמן לחזור מתי שרק תחפוץ. בהצלחה. עידן ד (שיחה) 11:43, 9 בנובמבר 2020 (IST)

מיקרו אשפה

כמה הערות לערך ובכלל:

  • קישורים חיצוניים ומקורות יכולים לעזור מאד - למי שרוצה לקבל עוד מידע, להבין מאיפה הקביעות שיש בערך, לבצעה הרחבה נוספת . לכל הפחות רצוי שבערך יהיה לפחות קישור חיצוני אחד, רצוי במיוחד קישור לערך ויקיפדיה (אנגלית או עברית) - שיש בו בדרך כלל עוד כמה עשרות קישורים אחרים. אם אין קישור כזה - רצוי לציין מקורות או לפחות מינוח אנגלי אם יש.
  • ראה בערך קישורים לערכים קשורים רלוונטים. לדוגמה פרסומת האינדיאני הבוכה - כיצד שכנעו חברות מזהמות שיוצרות הרבה אשפה - את הציבור בכך שהוא אשם בבעית הזיהום וכן לטיפול במורד הזרם. לעיתים קרובות צריך לשאול אם יש פתרון מערכתי יותר. מה היה לפני שהיתה מציאות של בדלי סיגריות או בקבוקים במקומות שונים? איזה חברות גדולות החלו את הנושא? מה האחריות שלהן? מי משלם על הזנק? מי ניזוק? האם יש כאן השפעה חיצונית או הסתרה?
  • שניתי את שם הערך למיקורו אשפה , אפשר גם מיקרו פסולת - זה נראה לי שם יותר מתאים מ"לכלוך" ראה גם תרגום נפוץ של המילה waste לאשפה \פסולת.
  • מדוע זה בכלל מעניין - אולי אף אחד לא ניזוק מזה? אולי הדבר גורר נזק אקולוגי או בריאותי? אולי הוא תורם לבעיות של מיקרו פלסטיק ואולי לא? האם יש הערכה כמותית לגודל של זה? האם זה תורם להכחדת בעלי חיים? אם כן - איך וכמה בערך?
  • לפני תאור של פתרון עתידי כלשהו - כמו רובוטים מנקים - כדאי לתאר פתרונות שמנסים כיום - נניח צוותי נקיון של מתנדבים שאוספים זבל כזה מחופי ים. שאלה נוספת היא נניח כמה באמת צוותים כאלה מצליחים לנקות יחסית לכמות הזבל שיש ?

בהצלחה האזרח דרור (שיחה)

מעביר מתוך הערך -למה אני לא אתאיסט

Nuvola apps edu languages.png זהו מאמר דעה מאת בן אהרוני. מאמר דעה אינו אובייקטיבי.


למה אני לא אתאיסט, להלן הסיבות העיקריות.

ראשית אדם צריך לשאול את עצמו, מה זה בכלל להיות אתאיסט? לפי דעתי אין באמת דבר כזה "להיות אתאיסט", יש להיות אדם ולהגדיר את עצמנו בהגדרות מסוימות כמו "אתאיסט" או "לא אתאיסט" (או להימנע מכך) בנקודת זמן מסוימת, מה גם שהגדרה כזו יכולה להיות שקרית[1].

הגדרות שפתיות, במיוחד חד-מילתיות, לא תמיד משקפות מה אדם באמת חושב; יש אנשים שמגדירים עצמם "אתאיסטים" בלי אפילו להכיר את המשמעויות המילוניות הנפוצות של אתאיזם ("אדם שלא מכיר בכל רעיון אלוהי כנכון" או "אדם שמאמין שאין כל אל" וכדומה)[2].

אני נמנע מלהגדיר עצמי בהגדרות חד מילתיות באופן כללי, בטח בנושאים עמומים ומחלוקתיים כמו "אלוהות" שמצד אחד יש לגביהם הרבה מאד השערות הקשורות לנושאים רציניים כמו היווצרות היקום ותודעה אך מצד שני אף אחד לא באמת יודע עליהם כמעט שום דבר בוודאות מוחלטת (כלומר, מניסיון חיים ישיר ובבירור).
יתרה מכך, מונחים חד-מילתיים (כהגדרות עצמיות) יכולות לגרום להנחות יסוד שגויות על אדם או לחשיבה סטריאוטיפית הרסנית על אדם שאין לי עניין שיחשבו עלי ולכן לא אגדיר עצמי בהגדרה סופר עמומה זו.

  • אני לא מגדיר עצמי אדם שלא מאמין בקיום כל אלוהות כי למונח "אלוהות" הגדרות רבות מאד, אפשר שגם כאלה שטרם נחשפתי אליהן ותתיתכן התפלספות אין סופית על המושג "אל".

אמנם צודקים האתאיסטים שאומרים שלא בהכרח צריך אלוהים נצחי כדי להסביר את היקום אם היקום הוא נצחי בעצמו אבל מבחינתי אולי היקום עצמו הוא "אלוהים" כמערכת בעלת תודעה; הטענה שלמערכות מורכבות יש תודעה באופן כללי (ולא רק לאדם ולבעלי חיים מסוימים בעלי מוח) היא אנטיתזה לתפישה הבריינוצנטרית-אתאיסטית וטענה רצינית וקשה מאד בפילוסופיה שקשורה בנושאים מביכים מאד בפיזיקה, ניורופסיכולוגיה ומדעי המחשב.

  • אני לא אדם שמאמין באי קיום כל אלוהות כי הטענה הפוזיטיבית שאין כל אלוהות היא טענה חסרת הוכחה שאינני מזהה למה אני צריך לתת עליה את זמני; אם אגיד שיש אלוהים שעוד שנייה יתן לי סטירה, ועברה שנייה ולא קיבלתי סטירה, אז אני אאמין שאין אלוהים כזה אבל אינני מוצא סיבה להאמין שאין כל ישות אלוהית, בטח ישות אלוהית שאין אפשרות להפריך את קיומה כגון אל אימפו-תאיסטי או אל מלתאיסטי, רעיונות שאולי לנצח יאתגרו את האדם.

עדכון (06/03/23)

  • מבחינתי המונחים "אלוהים" או "פיית השיניים" או "מפלצת הספגטי המעופפת" או "חד הקרן הוורודה הבלתי נראית" או "משולש עגול" הם כולם מונחים נרדפים לאותו דבר בדיוק, אלוהים לפחות כסיבה ראשונית גרידא לכל מערכת סיבה ותוצאה מציאותית (יקומית) או ליקום כמערכת בעלת תודעה.

הערות שוליים

  1. ^ פעם הכרתי בן אדם שאמר לי "אני אגנוסטי אבל אני מגדיר עצמי אתאיסט כי זה פשוט נוח לי יותר חברתית" (פרפרזה)
  2. ^ אני מתרשם שהרבה אנשים שמגדירים עצמם "אתאיסטים" הם למעשה "אגנוסטים" ודווקא פתוחים לרעיון שאלוהות כל שהיא קיימת (במיוחד לגבי רעיונות אלוהות שהם בלתי ניתנים להפרכה)

הסרת הגנה ונושאים נוספיפ

הי , הסרתי את ההגנה. נושא נוסף - לאקו ויקי יש איזשהו גרעין רעיונו - ולכן הוא לא כולל דברים כמו איך לבצע העברה בנקאית באימייל אשמח אם תמקד חלק מן האנרגיה בעדכון ערכים ישנים הנוגעים לקיימות. בתודה מראש, האזרח דרור (שיחה) 22:27, 8 במרץ 2023 (IST)

שלום משתמש:האזרח דרור. אני אישית מבין שעידוד אנשים לבצע הוראה להעברה בנקאית באימייל במקום פקס זו פעולה בעלת ערך אקולוגי של חיסכון בנייר, בכלי כתיבה ובפסולת אלקטרונית של מכשירי פקס שעבר זמנם (אני חושב שפקס היא שיטת שידור מידע מצוינת ולפעמים עדיפה מבחינת אבטחת מידע אם כי בעיקר לארגונים ולא לאנשים פרטיים) ולכן היה לי חשוב אקולוגית להציג בתחביר ויקי איך אמור להיראות מסמך כזה. אני אשמח לשפר ערכים הנוגעים לקיימות. בברכה. בן אהרוני 11:04, 9 במרץ 2023 (IST)
זה נראה לי דוגמה לנושא שהוא בטל בשישים. עדיף בהקשר זה להרחיב על נושאים כמו נייר או פאלפ על השפעות סביבתיות של נייר ומה אפשר לעשות בנושא. האזרח דרור (שיחה) 21:03, 14 במרץ 2023 (IST)

זמן וראשיתו

פילוסופים חושבים הרבה פעמים במונחים אנושיים "הגיוניים" אבל ההגיון הרבה פעמים מתעתע בנו כמה דוגמאות לכך בערך שכל ישר . ראה ערך זמן בועיקר סופו בויקיפדיה העברית - כלל לא בטוח שיש לדוגמה משהו כמו "קודם לכן" כמו כן יש את הערך סדר ספונטני שמסביר איך במצבים מסויימים משהו לא מסודר + אנרגיה יכול להפוך לדבר יותר מסודר. האזרח דרור (שיחה) 16:16, 25 במרץ 2023 (IDT)

שלום משתמש:האזרח דרור.
אני לא מתלהב ממונח כמו "שכל ישר" שכל צד בויכוח יכול לנסות לנכס אותו לעצמו; הערך כאן בשם זה כולל מידע מעניין אבל הוא קצת עמוס וגולש לנושאים שונים, במיוחד הדוגמה על קוואנטים.
לגבי "זמן" ; אני לא פיזיקאי ואני לא יודע אם פיזיקאים מסכימים בינהם איך להגדיר זמן; אפשר לדבר על זמן גלובלי אין סופי או סופי מרגע שמציאות פיזיקאלית רלוונטית מתחילה להתקיים ואפשר לדבר על הזמן של מערכת ספציפית בתוך מערכת כזו כמו עם "גילה של גלקסיית שביל החלב".
נסכים שסדר ספונטני הוא תופעה נפוצה ביקומנו, הן במרחב היקום הנצפה עם גלקסיות והן במערכות שמש והן בפלנטות (כמו עם פתיתי שלג). אם להמשיל גורם ראשוני אפשרי ל"מתכנת", זו אולי דוגמה לפונקציות יצירת-סדר שהכניס מתכנת-על לקוד המקור של התוכנה (היקום).
בברכה, בן אהרוני 13:08, 26 במרץ 2023 (IDT)
לא בדיוק. דתות מנסות להגיד בדרך כלל ש 1. הן יודעות את כל \ רוב התשובות לשאלות החשובות - איך נוצר העולם, איך נוצרו בני האדם, מה זה להיות טוב, מהי צורת הממשל הנכונה, איך ראוי שבני אדם יתנהגו, מה היחסים בין בני האדם לבין החיות, מהו מוסר 2. הכל מאד הגיוני, אם רק תשתמש בשכל הישר מיד תגיע לתשובות.
מדע התחיל בכלל מרצון לארגן את הידע בצורה מסודרת , לחשוב על דברים בצורה זהירה, בלי להניח יותר מידי הנחות. ובעיקר לשאול שאלות. נניח שאלות כמו - אם נזרוק כדור קל וכדור כבד - מי מהם יגוע קודם לרצפה? זו שאלה לכאורה מאד פשוטה וגם שמעתי השנה מישהו חכם (אבל בלי השכלה מדעית) שאמר מיד שהכדור הכבד יותר יגיע קודם. אז אחד הדברים שמדענים למדו לאט לאט זה שהשכל הישר יכול להטעות אותנו בצורה משמעותית. שקל לקפוץ למסקנות.
עד לשלהי המאה ה-19 ואולי גם אחר כך הרבה מאד מדענים \ רוב המדענים היו דתיים ולא ניסו בכלל לערער את השקפות הדת - א. בגלל שזה היה מסוכן ב. בגלל שהם האמינו שאלוהים נמצא בכל מקום, בכל דבר וחקירה מדעית פשוט חושפת את נפלאות הדברים שהוא יצר. הם בכלל לא התכוונו לערער על זה - פשוט "בנו" עוד קומה ועוד קומה, יצרו מעין אלמוג ענק שהוכב מפזל תלת מימד שהרבה פעמים התלכדו ענפים שלו (כלומר חקירה בתחום אחד הובילה לחיזוק והסבר של חקירות בתחומים אחרים לגמרי - לדוגמה פיזיקה ואסטורנומיה, פיזיקה וכימיה, אסטרונמיה וכימיה, כימיה וביולוגיה, וכן התלכדות של הרבה תאוריות לכדי מגה-תאוריה אחת) - ::ובמסגרת המבנה הזה התבררו כל מיני דברים על החיים עצמם ועל דברים שבעבר היו מונופול לדת. לדוגמה התברר שהעולם הוא לא בן 6000 שנה, שהארץ לא כמרכז היקום, שבני האדם לא סתם נוצרו מעפר אלא כתוצאה של אבולוציה מקופי אדם, שלבני האדם היו קרובי משפחה של זנים אחרים של בני אדם כמו הנאנדרטלים ועוד מינים אחרים שהושמדו ,נדחקו וגם התחתנו והולידו צאצים משותפים עם בני האדם (כלומר היו יצורים מוסריים ותבוניים לצד זן בני האדם שלנו ובני האדם פשוט העלימו אותם), שיש פרה-היסטוריה מאד ארוכה - עשרות אלפי שנים - של תרבות שלא מוכרת לנו ושבני האדם בדרך כלל לא מעריכים ובכלל לא זוכרים שהיא קיימת.
התברר נניח שמוסר הוא לאו דווקא תכונה שיש אותה רק לבני האדם - חלק מתוך בעלי החיים - אפילו חולדות וכמובן שיצורים כמו פילים או דולפינים או קופים - יכולים לקבל החלטות מוסריות (כמו להציל או לא להציל חולדה אחרת) ואצל חלקן יש אולי מודעות עצמית,המוסר אינו ייחודי לבני האדם. כמו כן התברר כי בני האדם טובים למדי לקיים מוסר בתנאים נוחים שבהם יש חינוך או סנצקיות חברתיות , אבל באופן כללי אין בהכרח הלימה בין המוסר שבני האדם מקיימים לבין התנהגות מוסרית הוליסטית ואמיתית. לדוגמה בני אדם מוסריים יכולים בקלות לתמוך בדיכוי נשים, להטביע עבדים שחורים כדי להרוויח את כספי הביטוח או לסכן את כלל האנושות כדי לקנות עוד מוצר טיפשי ככל שיהיה. הולך ומתברר שבני האדם מתפקדים בעיקר לפי מערכת הפעלה שמתאימה לקבוצות קטנות של ציידים לקטים אבל מתקשים לקיים חברות של מיליונים שיתנהגו בצורה הגיונית ועוד יותר מתקשרים לקיים חברה עולמית בת קיימא האזרח דרור (שיחה) 07:26, 2 ביוני 2023 (IDT)
איזה דתות? אברמיות, בודהיזם, פולחן טנגרי, עבודת אלילים קלטית, זורואסטריות ודת הנבאחו הן כמה דתות שונות מאד אחד מהשנייה. אני חושב שאני אישית יותר אופטימי לגבי בני אדם. בן אהרוני 11:13, 2 ביוני 2023 (IDT)
יש גם שיטת ספירה ביהדות של בריאת העולם שתומכת בספירה של המדע, אבל רוב האנשי דת היהודים משתמשים בספירה היותר מוכרת. מגזין יהלום ~ שיחה 23:58, 11 בנובמבר 2023 (IST)