עידן עופר

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

עידן עופר הוא בעל השליטה בחברה לישראל השולטת בכימיקלים לישראל, בתי זיקוק נפט, טאואר ועוד. היה מעורב יחד עם שי אגסי בפרוייקט אספקת תשתיות למכונית חשמלית בישראל - בטר פלייס דרך שליטתו בחברה לישראל. בנו של סמי עופר ואחיו של אייל עופר. ב-2013, דורג עופר במקום ה-182 ברשימת עשירי תבל של מגזין פורבס עם שווי מוערך של 6.5 מיליארד דולר. ב-2019 דורג במקום ה-394 ברשימת עשירי תבל של מגזין פורבס, ומקום 4 ברשימת עשירי ישראל עם הון מוערך של 4.7 מיליארד דולר.[1]

"הרשת"

אינטרסים כלכליים ישירים

  • חברה לישראל - קבוצת כיל וקבוצת בזן[1].
  • Kenon Holdings - חברת אחזקות הרשומה בסינגפור ומחזיקה בצים, טאואר סמיקונדקטור, קואנטום (שמחזיקה ב-50% מיצרנית כלי הרכב ההיברידיים קורוס), IC Power, IC Green Energy. החברה רשומה למסחר בבורסה בניו יורק ובבורסה בתל אביב.

משרדי לובי

  • כיל ותחנת הכוח OPC במישור רותם מיוצגות בכנסת באופן קבוע על ידי חברת גלעד יחסי ממשל ולובינג[2].

דלת מסתובבת

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – שיטת הדלת המסתובבת
  • עובדיה עלי - תפקיד אחרון כנבחר ציבור: ח"כ מטעם הליכוד בכנסות ה-11 עד ה-13 (1996-1984). תפקיד בשירות עידן עופר: יו"ר בזן בשנים 2003-1996, ושוב מ-2015 עד היום[3].

קשרים עם רשויות מנהליות

דלת מסתובבת

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – שיטת הדלת המסתובבת
  • ד"ר מרים (מיקי) הרן - תפקיד אחרון בשירות המדינה: מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה (2006-2003)[4]. תפקיד בעסקי עידן עופר: דירקטורית חיצונית בכיל (מ-2009)[5]. הרן מכהנת גם כיו"ר הוועדה לאיכות סביבה של ארגון [6]. בדירוג מעלה לשנת 2016 זכתה כיל לציון 10/10 בקטגוריית "איכות סביבה ניהול ואסטרטגיה", לציון 7/10 בקטגוריית "אקלים ואוויר" (זיהום אוויר והפחתת צריכת אנרגיה) וכן בקטגוריית "הפחתת פסולת מים ושפכים"[7]. לשם השוואה, במדד ההשפעה הסביבתי של המשרד להגנת הסביבה לסיכום שנת 2015 כיל הגיעה למקום החמישי בהשפעה סביבתית שלילית. בנוסף, שלוש חברות בבעלות כיל נכללו ברשימת 20 המפעלים המזהמים ביותר: רותם אמפרט במקום הרביעי, מפעלי ים המלח במקום השישי ותרכובות ברום במקום השישה-עשר[8].

קשרים בתקשורת

  • מחזיק, יחד עם אודי אנג'ל, ב-51% ממניותיה של זכיינית ערוץ 2 "רשת". אחזקותיהם של עופר ואנג'ל הינן פרטיות, ושאר בעלי המניות ברשת הן החברה הבינלאומית אנדמול (33%) ומיכאל שטראוס (16%).

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ באמצעות חברות שבשליטתו ובשליטתו של אודי אנג'ל.
Stub general.png ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לאקו-ויקי ולהרחיב אותו.