רכבת קלה
רכבת קלה, או טראם (באנגלית: Tram או Trolley, או Street train, ברוסית: Трамвай) היא כלי רכב הנוסע על פסי-רכבת, בעל משקל ומבנה קלים יותר יחסית לרכבת, המיועד להסעה של נוסעים (ולעיתים רחוקות גם מטען) בתוך או בקרבת מקומות ישוב כמו כפרים או ערים, כאשר עיקר הפסים נמצאים ברחוב עצמו.
נכון ל-2008, העיר מלבורן באוסטרליה היא בעלת המערכת הגדולה ביותר של רכבות קלות בעולם.
נתיבי רכבת קלה (Tramways או Street railways) הן דבר נפוץ במדינות המתועשות החל מסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. בערים רבות בארצות הברית הרכבות הקלות נעלמו באמצע המאה ה-20 לטובת שימוש ברכב פרטי, אך בערי אירופה הם נשארו בשימוש נפוץ. בשנים האחרונות הרכבות הקלות חוזרות לערים רבות בארצות הברית.
יש המבחינים בין רכבת קלה לבין טראם, כאשר רכבת קלה משתמשת באופן ניכר לנסיעה על מסילה שלא עוברת ברחוב עצמו.
מבחינה מרחבית, שימוש ברכבת קלה לצורך תחבורה יוצרת יעילות גבוהה ואילו שימוש במכונית לצורך תחבורה סובל מיעילות נמוכה. לדוגמה נתיב אחד בכביש מהיר יכול להעביר 2,000 מכוניות בשעה. זהו אמצעי התחבורה הכי פחות יעיל בהקשר זה שכן אוטובוס יכול להעביר כמות אנשים גדולה פי 4.5 בשעה (9,000 איש), אופניים כמות אנשים גדולה פי 7 (14,000), נתיב הליכה ברגל יכול להעביר 19,000 איש בשעה ורכבת קלה, יכולה להעביר כמות גדולה פי 11 לעומת רכב פרטי - 22,000 איש בשעה. [1]
ראו גם
קישורים חיצוניים
- רכבת קלה בוויקיפדיה האנגלית
- ישי פורת, הרכבת הקלה בירושלים: עוד 27 ק"מ עד 2024, וואינט, 21.1.2018
הערות שוליים
- ^ הנחיות לתכנון רחובות בערים – תנועת אופניים משרד התחבורה, אוקטובר 2009