גרסה מ־19:05, 13 בספטמבר 2012 מאת עידן ד (שיחה | תרומות) (הפעיל הגנה על עמוד ראשי: דף בשימוש רב (‏[edit=autoconfirmed] (בלתי מוגבלת בזמן) ‏[move=autoconfirmed] (בלתי מוגבלת בזמן)))
ברוכים הבאים לאקו-ויקי -
מקום המפגש של אקולוגיה, חברה וכלכלה!
אלברט איינשטיין אמר:
Quote.png
Albert Einstein Head.jpg
Cquote2.png לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה שבה השתמשנו כשיצרנו אותן. Cquote1.png

המשבר הסביבתי, כמו גם בעיות חברתיות שאנו רואים סביבנו - עוני, אי שוויון, אלימות, שחיתות, דיכאון, השמנה ועוד - לא נובעים רק מכשלים טכנולוגיים, אלא מהדרך בה מעוצבת החברה ודרכי החשיבה שלנו. הקושי שלנו לתפוס את החיים בספינת החלל כדור הארץ, וליצור מוסדות חברתיים שיאפשרו לנו לשתף פעולה בצורה טובה יותר.

אקו-ויקי נועד כדי לעודד שיח הממוקד בתהליכים ובמערכות המורכבות המקיפות אותנו ומקשרות בין תופעות חברתיות וסביבתיות שונות, וכדי להנגיש ניתוחים ופתרונות הנוגעים לקיימות ולבעיות חברתיות אחרות. כיום יש באקו-ויקי 3,585 ערכים.

ראו גם: מזנוןאיך אפשר לעזור לאקו-ויקימדריך בזק לכתיבה באקו-ויקיערכים מומלציםערכים מומלצים לסביבתנים

Irkick.png

אירועים וחדשות


היום חל היום הבינלאומי למגוון ביולוגי - מועד עולמי שחל ב-22 במאי ומוכר על ידי האו"ם

תבנית:ערכים מבוקשים

Nuvola apps package network.png

נושאי ליבה

Nuvola apps personal.png

אישים

ראו גם: קבוצות וארגונים

Nuvola apps bookcase.png

מקורות

ראו גם: סוגי מאמרים

Nuvola apps ktip.png

זרמי מחשבה

ערך מומלץ

ערך מומלץ

Cover first edition Limits to growth.jpg

גבולות לצמיחה הוא ספר מ-1972, שמתאר תהליכים אפשריים הנובעים מצמיחה מתמשכת ומהירה באוכלוסיית העולם בשילוב עם צמיחה כלכלית ותעשייתית, בעולם בעל משאבי טבע סופיים. הספר הוזמן על ידי מועדון רומא, ונכתב על ידי דונאלה מדווז, דניס מדווז, יורגן רנדרס, וויליאם בהרנס. הוא נחשב לספר מרכזי בהגות של הקיימות ושל מערכות מורכבות וטענותיו דומות לאלה שהושמעו בזמנו על ידי תומס מלתוס בשנת 1798.

כותבי הספר משתמשים במודל ממוחשב בשם עולם 3 שממדל מערכות מורכבות עולמיות, כדי לבנות מודל של תוצאות קשרי הגומלין בין המערכות של כדור הארץ למערכות האנושיות. המודל כולל סדרת משוואות המתארות קשרי גומלין בין אוכלוסייה, חקלאות וגידול מזון, תעשייה, משאבים מתכלים ומתחדשים, זיהום ועוד. זאת במטרה לנסות לחזות מה יקרה למין האנושי כאשר הוא יתקל בגבולות טבעיים שונים כמו התמעטות כמות הנפט או עלייה בזיהום.

במקביל, אספו החוקרים מידע רב לגבי גבולות אפשריים שיכולים להגביל את גידול אוכלוסיית העולם או את הכלכלה העולמית. לדוגמה, כמות המים או המזון והחקלאות. בשנת 2004, תוצאות מהרצות שונות של המודל גרמו לכותבים לטעון כי אפשר שעולם נמצא כבר מעבר לנקודת הסף של קריסת המערכות האקולוגיות.

הידעת?

בשנת 1994 פורסמה הערכה העולמית הראשונה של אובדן קרקע חקלאית, על פי מחקר השוואתי של כמה מאות חוקרים. 38% מהאדמות (562 מיליון הקטר) עוברות תהליך של בליית קרקע. תהליך דומה עובר על כ-21% מהאדמות המרעה ו-19% מאדמות היער. (מתוך הספר גבולות לצמיחה).

Questions.png יש לי שאלה