שיחה:כלכלת ישראל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
לפי דעתי נכון להגדיר את כלכלת ישראל ככלכלה מבוססת ריבית; תלויית ייבוא במידה רבה ומוטת-ייצוא במידה רבה עם ייצוא המבוסס בעיקרו שירותים עסקיים ומוצרי תוכנה, כימיקלים ותרופות וכן מיגון ונשק.
נתח גדול מן התוצר הלאומי הגולמי מבוסס על ייצוא שירותים עסקיים (כגון פיתוח טכנולוגי) ומסחר וכמעט שאינו מבוסס על ייצור המוני (להוציא כימיקלים, מיגון ונשק).
כלכלת ישראל הינה בעלת אי-שוויון כלכלי חזק מבוסס שחיתות חוקית וחסמים ביורוקרטיים מכוונים המקשה במיוחד על עצמאים בישראל וגורם לעיכבה משמעותית של המשק ושפע אבטלה סמויה (בעיקר במגזר הציבורי האחראי על תופעה זו כגון בבנקים, רשות המסים, המוסד לביטוח לאומי וכדומה). בן אהרוני 14:44, 23 בנובמבר 2022 (IST)
- מבבחינים בין חקלאות, תעשייה ושירותים , ישראל מבוססת בעיקר על שירותים. "יצור המוני" הוא חלק מ"תעשייה" שיכולה להיות תעשייה קלה או תעשייה כבדה. בישראל יש מעט תעשייה והיא בעיקר תעשייה קלה - מפעלים די קטנים . לישראל אין יתרון יחסי או מוחלט ברוב התעשייה כי אין לה כוח עובדים זול ורב (כמו הודו סין אפריקה) ואין לה שפע משאבי טבע מקומיים (כמו רוסיה שגם בה אין הרבה תעשייה) וגם אין לה מסורת תעשייתית רחבה (כמו נניח גרמניה או בריטניה). סביר שישראל תמשיך להסתמך על כלכלת שירותים גם בעתיד. מענינת השאלה עד כמה מכלכלת ישראל מבוססת שירותים לעסקים. חלק מזה הוא שירותים פיננסים - שחלקם לעסקים וחלקים לאנשים פרטיים.
- יש ערך נרחב על אי שוויון כלכלי בישראל שצריך לעדכן אותו ואולי להרחיב אותו בערכי משנה כמו היסטוריה של אי שוויון כלכלי בישראל או מימדים שונים של אי שוויון - לדוגמה יש גם ערך על אי שוויון בריאותי בישראל וחסרים אולי ערכים כמו אי שוויון בחינוך או בתחבורה או בדיור. יש ערכים כלליים על אי שווין כמו אי שוויון כלכלי, אי שוויון בריאותי, אי שוויון תחבורתי, מלכודות עוני וכן ספרים ודיונים לגבי עוני כמו מדוע אומות נכשלות. כדאי להרחיב, לקשר להוסיף - נניח אשמח ערך על מהו אי שויון חברתי ואולי להוסיף גם תובנות מסוציולוגיה או מחקר התרבות. חסר נניח ערך על הספר החשוב של פיקטי ויהיה מעניין לראות סקירה על הספרים של דיוויד גרייבר האזרח דרור (שיחה) 07:34, 24 בנובמבר 2022 (IST)