בניית שותפויות - יוזמת הטרנזישן

"בניית שותפויות" הוא אחד המרכיבים במודל יוזמת הטרנזישן. המודל נוצר כדי לעזור לפעילים להפעיל את יוזמת הטרנזישן בקהילתם. המודל מחולק לחמישה שלבים. "בניית שותפויות" הוא מהמרכיבים בשלב הראשון "מתחילים".

מודל יוזמת הטרנזישן - מתחילים

רכיבים:

כלים:

האתגר

כיצד תבטיחו שקיוזמת הטרנזישן שלכם אינה משלה את עצמה וחושבת שהיא יכולה לפעול ללא התמיכה או שיתוף הפעולה של קבוצות וארגונים אחרים - גישה שעלולה להותיר אותה מבודדת ולא לממש את מלוא פוטנציאל ההשפעה שלה.

תיאור

"לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להיבטל ממנה". לא על יוזמות טרנזישן לגמור את כל מלאכת הגמילה מדלקים פוסיליים והחזרת המקומיות לקהילה שלהן.

פתרון

חשוב להכיר בערך של שיתופי פעולה ושותפויות ברורות ובעלות תועלת הדדית, ולחפש הזדמנויות לשותפויות כאלה.

תיאור בהרחבה

"בעיני, לקבוצה של שישה אנשים יש יכולת השפעה מאוד מוגבלת, רק אם נשכיל לחבור לקבוצות קיימות ובטווח הארוך גם נעודד קבוצות אחרות לדבר בשפת הטרנזישן, ככר פורה למחשבה ופעולה עבורן, יש לנו סיכוי ליצור שינוי משמעותי." ( דייב פרסקוט מארגון Transition Hay-on-Wye בבריטניה)

לא על יוזמות טרנזישן לגמור את כל מלאכת הגמילה מדלקים פוסיליים והחזרת המקומיות לקהילה שלהן. תפקידן לזרז ולתמוך בפרויקטים קיימים ולשנות את האופן שבו הקהילה המקומית רואה את עצמה, כך שתוכל להשתמש בדרכי וכלי החשיבה שמציעה יוזמת הטרנזישן. זה דורש סגנון פעולה שיתופי ובניית שותפויות מקומיות יציבות.

טיפים לבניית שותפויות

יש מגוון שותפים פוטנציאלים. באופן טבעי, בקהילה שלכם יפעלו ארגונים רבים שיש להם חפיפה עם הפעילות שלכם, גם אם היא לא מוטה באופן מובהק לכיוון הטרנזישן, ביניהם: קבוצות סביבה מקומיות, רשות מקומית, קואופרטיבים, עסקים מקומיים. שותפויות בלתי צפויות יובילו לעתים קרובות לאינטראקציות מענינות ולאנשי קשר נוספים.

התאמת אופן ההצגה לקהל היעד. דוגמה מהעולם: לפני הרצאה על טרנזישן בפני ארגון נשים מקומי הן ניהלו דיון כיצד מחיר החלב הנמוך משפיע על החוואים. המרצה דיברה בתחילת ההרצאה על כלכלה מקומית וגלובלית והביאה את תעשיית החלב כדוגמה. (ראו גם העלאת המודעות - יוזמת הטרנזישן)

אירועים ככר פורה לבניית שותפויות בין ארגונים בקהילה. דוגמה מהעולם: באירוע השקת יוזמת טרנזישן ב-Lewes, בכניסה לאירוע עמדו עשרות דוכנים של קבוצות מקומיות, יצרני מזון, עסקים קטנים וכן הלאה.

בשותפות יש להתנהל ברגישות ובתבונה, ועל כל צד להבין היטב מה הוא עושה, גם אם השותפות לא רשמית. אחרת היא עלולה להתפרק במהירות ותידרש השקעת אנרגיה רבה לאחות את השברים.

קישורים חיצוניים

מקור הטקסט מאתר רשת הטרנזישן העולמית