מכונית היברידית

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מכונית היברידית היא מכונית שנעה באמצעות שני אמצעי אנרגיה - חשמל ובנזין או דיזל. מכונית היברידית נחשבת כמזהמת פחות ממכונית הנעה באמצעות מנוע בעירה פנימית בלבד.

מכונית היברידית היא יצור כלאיים, בה מותקנים זה לצד זה שני מנועים: מנוע בנזין או דיזל בעל נפח קטן ולידו מנוע חשמלי. בהספקים נמוכים מופעל המנוע החשמלי, ואילו בהספקים גבוהים מצטרף אוטומטית מנוע הבנזין אל המנוע החשמלי או מחליף אותו. היתרון של שיטה זו הוא הפחתת זיהום האוויר והרעש, החשוב במיוחד באזור העירוני, וכן חיסכון בדלק. החלוצות בתחום בישראל הן המכוניות ההיברידיות "טויוטה פריוס" ו"הונדה סיוויק IMA" שהחלו להימכר בסביבות שנת 2007. במכוניות אלה, ובמכוניות כלאיים חדשות נוספות, קיים מנגנון שטוען את מצברי המנוע החשמלי בעזרת החיכוך שנוצר בבלמים בעת בלימה. כך המנוע החשמלי חוסך דלק בניצול אנרגיה שבדרך כלל מתבזבזת. כמה ממכוניות אלה (טויוטה פריוס למשל) משתמשות בשני המנועים ביחד, תוך ויסות עבודתם, לצריכת דלק אופטימלית.

בישראל מכוניות אלו מקבלות הטבות מס, כאשר השאיפה של משרד האוצר הוא להשוות את המיסוי של קניית מכונית היברידית למיסוי של מכונית עם מנוע בעירה פנימי. בשנת 2019 המיסוי על מכונית היברידית עמד על 30%, בשנת 2010 המס עומד על 45% והשאיפה של האוצר הוא להגיע למיסוי של 83% עד שנת 2022. [1] [2]

קישורים חיצוניים

Stub general.png ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לאקו-ויקי ולהרחיב אותו.