אור-לי ברלב

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אור-לי ברלב, 2017

אור-לי ברלב (נולדה ב-2 ביוני 1972) היא עיתונאית עצמאית, אקטיביסטית ומרצה ישראלית. נולדה וגדלה באשדוד. הייתה ממובילות מאבק הגז. בעברה הייתה מנחת "הרשת החברתית" – תכנית דוקואקטיביסטית ב"רשת", פרשנית ב"לילה כלכלי" – ערוץ 10, כתבת חדשות ברשת ב' של קול ישראל, עורכת חדשות ב"הארץ" ובעלת בלוג ב"הארץ".

פעילות עיתונאית ואקטיביסטית

ברלב מספרת על עצמה כי ביולי 2011 היא הייתה אמא שעסוקה בגידול שתי בנות קטנות והשינוי בחייה כאקטיביסטית החל כששמעה שפרצה מחאת אוהלים. היא מיד רצתה להביא סיר עם אוכל ליושבי האוהלים ברוטשילד. למחרת פתחה אוהל להזדהות ליומיים ולבסוף נשארה שם חודש. בסוף אוגוסט 2011 הקימה יחד קבוצת אזרחים מודאגים, את דף הפייסבוק: צדק חברתי – חדר המצב, ערוץ תקשורת כלכלי-חברתי המהווה שופר לרעיונות שעלו במחאה החברתית. הדף מונה היום (2020) למעלה מ-100,000 עוקבים ומהווה מהקמתו ערוץ תקשורת עצמאי בעל חשיפה ציבורית רחבה.

מאז המחאה החברתית של 2011 ברלב היא עיתונאית עצמאית ואקטיביסטית שעוסקת בנושאי צדק חברתי, שחיתות, הון-שלטון, יוקר המחיה, דמוקרטיה והתעוררות אזרחית. מאז 2013 (וביתר שאת מ-2015) היא ממובילי המאבק נגד מתווה מונופול הגז בישראל, ופועלת ברשת, בתקשורת, במסדרונות הכנסת וברחובות. זהו מאבק שהביא ליציאת עשרות אלפים לרחובות, ולפסילת חלק מהמתווה. מאז 2017 היא גם לוקחת חלק במחאה נגד השחיתות השלטונית, וממובילי מחאת האפודים ויוקר המחייה.

אור-לי ברלב בשידור חי מרחבת הכנסת ב-21 באוקטובר 2020 עם מיצג של שיירת צוללות ברקע. המחאה הגיעה מלטרון לרחבת הכנסת ביום שבו התקיימה הצבעה על הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לחקירת פרשת הצוללות שבה מעורב בנימין נתניהו. לאחר שההצעה עברה, היא בוטלה על ידי יו"ר הכנסת יריב לוין ונושא ביטול ההצבעה עומד בפני בג"ץ.

ברלב נוהגת להעלות שידורים חיים (לייב) בפרופיל הפייסבוק שלה, בעיקר שידורים המסקרים אירועי מחאה והפגנות, אשר רובם מגיעים לאלפי צפיות כל רגע נתון (בלייב) ובסך הכל מגיעים לעשרות עד מאות אלפי צפיות. בשנת 2020 ברלב החלה לסקר באופן רציף את המחאה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. בכלל זה ברלב מסקרת את ההפגנות ברחבי המדינה, את התהלוכות הרגליות, את השיירות בכלי רכב, וכן ומשתתפת במסיבות עיתונאים של המשטרה לאחר ההפגנות.

ב-7 בנובמבר 2020 דיברה ברלב על סירובו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל את הסדר ניגוד העניינים לראש ממשלה מכהן הנאשם בפלילים, שנוסח על ידי אביחי מנדלבליט היועץ המשפטי לממשלה, לאור התחייבות נתניהו ופסיקת בג"ץ כי ייערך הסכם כזה, וציינה ארבע אפשרויות העומדות בפני בג"ץ אחרי שנתניהו הודיע לבג"ץ על סירובו לקבל את הסדר ניגוד העניינים. ברלב קבעה כי האפשרות הרביעית העומדת בפני בג"ץ היא הכרזתו על "Game Over" וקביעה שנתניהו לא יכול להמשיך לכהן כראש ממשלה. זאת האפשרות המועדפת לדעתה אחרי שלדבריה דרדר נתניהו את ישראל למצב שבו המדינה תלויה על בלימה ואיננה מתפקדת.[1] ב-18 בפברואר 2021 סיכמה ברלב את הדיון בבג"ץ על הסדר ניגוד העניינים ועל מינויים במערכת המשפט.[2]

ב-25 נובמבר 2020 דורגה ברלב בדירוג עשרת ההישגים העיתונאים לשנת 2020 על הישגה בסיקור עצמאי של מחאת בלפור. [3]

חיים אישיים

ברלב גרושה ואם לשתי בנות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Stub general.png ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לאקו-ויקי ולהרחיב אותו.