נוספו 3,513 בתים
, 13:36, 15 באוקטובר 2017
'''לאלכוהול יש מספר השפעות על הבריאות''''. השפעות קצרות-טווח של צריכת אלכוהול כוללות תחושת בטחון עצמי, שכרות, התייבשות, הקאות, והנג-אובר (חמרמורת), השפעות ארוכות טווח של צריכת אלכוהול כוללות שינויים במטובליזם של הכבד והמוח ואלכוהוליזם. שכרות מאלכוהול משפיעה על המוח וגורמת לקשיים בדיבור, גמלוניות, קשיים בשיווי משקל ועיכוב של רפלקסים. שכרות יחד עם נהיגה היא גורם מסוכן ל[[תאונות דרכים]]. אלכוהול גורם להגברת ההפרשה של אינסולין לדם, שממריץ את המטבוליזם של גלוקוז ויכול להוביל לריכוז סוכר נמוך בדם, דבר שגורם לנרגנות ואפשרות למוות עקב סוכרת. דו"ח של [[ארגון הבריאות העולמי]] משנת 2014 מצא כי צריכת אלכוהול מזיקה גורמת למוות של כ-3.3 מיליוני בני אדם בשנה ברחבי העולם.
צריכה מתונה של אלכוהול יכולה להעלות את הסיכון למוות בגיל צעיר (עקב תאונות דרכים, טביעה, קטטות, נפילות ועוד). עם זאת צריכה מתונה של אלכוהול בגיל מבוגר מקטינה את הסיכון למוות עבור מבוגרים בגיל 55 ומעלה - עקב הקטנה של הסיכון לפתח מחלת לב כלילית.
אלכוהול בפני עצמו הוא חומר קטלני. אלכוהול בריכוז של 0.45% בדם בניסויים על בעלי חיים גורם למוות בקרב חצי מהחיות. רמה זו גבוה פי 6 יחסית לרמות רגילות של אלכוהול שגורמות לשכרות (0.08%). יש אנשים שהם בעלי סבילות נמוכה לאכוהול והם יכולים להקיא או להתעלף בריכוז אלכוהול נומך יותר. שתייני אלכוהול כרוניים יכולים לסבול כמות גבוה יותר של אלכוהול, חלקם יכולים להשאר בהכרה אפילו ברמות מעל 0.40%, אם כי ברמות אלה קיימים סיכונים כבדים לבריאות.
אלכוהול גורם להגבלה של ייצור ההורומון וזופרסין (ADH) שנוצר בהיפולתמצוס וכן את ההפרשה של הורמון זה מבלוטת יותרת המוח. דבר זה גורם להתייבשות חמורה כאשר שותים אלכוהול בכמויות גדולות. כמו כן הדבר גורם לריכוז גבוה של מים בשתן ובקיא דבר שגורם לצמא גדול בזמן הנג-אובר.
[[מתח נפשי]] (סטרטס), הנג-אובר ו[[גלולה נגד הריון]] בבליעה עלולות לגרום לתשוקה מוגברת לאלכוהול משום שדברים אלה מקטינים את סף הטוסטרון ואלכוהול מגביר אותה. גם [[עישון טבק]] מגביר את התשוקה לאלכוהול.
==ראו גם==
* [[גורם סיכון בריאותי]]
{{תעשיות פוגעניות}}
==קישורים חיצוניים==
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_and_health אלכוהול ובריאות] בויקיפדיה האנגלית
[[קטגוריה:בריאות]]
[[קטגוריה:תזונה]]