שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יצירת דף עם התוכן "כלכלה מקומית מקיימת חותרת לעצב מערכת כלכלית וחברתית הוגנת המעוגנת במשאבים מקומיים ( אנש..."
כלכלה מקומית מקיימת חותרת לעצב מערכת כלכלית וחברתית הוגנת המעוגנת במשאבים מקומיים ( אנשים, נכסים כלכליים, תשתיות אנושיות ופיזיות, משאבי תרבות מקומיים).

מערכת זאת נועדה לשמור על האינטרסים של הקהילה ולפתח יכולות ונכסים אשר ישרתו את צרכי האוכלוסיה המקומית. אלפי קהילות ברחבי העולם מתמודדות עם אתגר זה על ידי פיתוח והפעלה של קואופרטיבים מסוגים שונים. המודל הקואופרטיבי מהווה יסוד מרכזי בעיצוב כלכלה מקומית.

על מנת להבין את העוצמה הפוטנציאלית של המודל הקואופרטיבי עלינו להתחיל בהבנה בסיסית של המודל עצמו. רבים משתמשים במושג [[קואופרטיב]] גם כאשר הם מתכוונים למציאות הרחוקה מהעיקרון והמעשה הקואופרטיבי כפי שהם קיימים היום בעולם. [[ברית הקואופרציה העולמית (ICA)]], ארגון הגג של התנועות הקואופרטיביות בעולם מגדיר כך את המודל :

'''"הקואופרטיב הוא התאגדות עצמאית של בני אדם, המתאחדים מרצונם החופשי על מנת לספק את צרכיהם הכלכליים, החברתיים והתרבותיים באמצעות מיזם עסקי שהוא בבעלות המשותפת ובשליטתם הדמוקרטית"'''

הגדרה זאת מאפשרת להבחין הן במאפיינים החשובים של המודל והן בפוטנציאל שלו לקידום הכלכלה המקומית. ראשית כל- ההתארגנות חייבת להיות עצמאית וחופשית. לא ניתן לארגן קואופרטיב עבור אחר(ים). לכל היותר, ניתן ללמד את העקרונות הקואופרטיבים, להציע את היתרונות ולהצביע על האתגרים הגלומים במודל. כמו כן, הקואופרטיב מתבסס על הבנה ברורה שהמציאות האנושית היא מארג משולב של חברה, כלכלה, ותרבות המתקיימים תוך אינטרקציה מתמדת.

[http://www.shatil.org.il/files/kamam.pdf קישור לחוברת- כלכלה מקומית מקיימת: אסטרטגיה לשינוי חברתי]


[[קטגוריה:קואופרטיבים]]

תפריט ניווט