שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ
שורה 178: שורה 178:  
[http://heb.daam.org.il/%d7%9b%d7%99%d7%a6%d7%93-%d7%a0%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9f/ הרחבה של מצע דעם]
 
[http://heb.daam.org.il/%d7%9b%d7%99%d7%a6%d7%93-%d7%a0%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9f/ הרחבה של מצע דעם]
 
;פעילות מעשית  
 
;פעילות מעשית  
המפלגה לא מיוצגת בכנסת.
  −
  −
===צדק חברתי===
  −
;מצע המפלגה
  −
המצע של צדק חברתי מתחלק לשלושה חלקים. בחלק הראשון המפלגה מתחייבת להעלות את קצבות הנכות והזיקנה. החלק השני של המצע מתחייב לפעול למען הזזת האסדה ללב ים. החלק השלישי מתחייב לקדם ענייני הסביבה באופן כללי ולטענת המפלגה בהתאם לדרישות האירגונים הירוקים. יש בחלק הזה גם התחייבות לזרז באופן משמעותי המעבר לאנרגיות מתחדשות והקטנה במקביל בפליטת גזי חממה. יש פירוט ראוי לציון של הדרכים לזרז המעבר לאנרגיות מתחדשות כדלקמן:
  −
הפעלת תוכנית חירום לאומית להפחתת פליטות גזי חממה בשיעור של 5% לפחות בכל שנה, החל משנת 2020 ולמשך 20 שנה.
  −
* בכל שנה, החל משנת 2020 ולמשך 10 שנים, מדינת ישראל תעמוד ביעד של לפחות 5% מעבר לאנרגיה מתחדשות, וזאת ממשק האנרגיה כולו ולא רק ממשק החשמל.
  −
* חקיקת חוק "מעבר לאנרגיה מתחדשת" המגדיר אבני דרך שנתיים ויעד מנחה לשימוש באנרגיה מתחדשת בהיקף של 60% עד לשנת 2030 ו-90% עד 2050.
  −
* המעבר לאנרגיה מתחדשת יוגדר כפרויקט לאומי, הן בהגדרת תקציבים ותוכניות והן בהסברה לציבור.
  −
* תוקם יחידת ניטור עצמאית, במנותק מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ויוקצו לה המשאבים הנדרשים כדי לבצע ניטור אמין ומדוייק של פליטות גזי חממה בכל שטחי מדינת ישראל ובכלל זה בתחום המים הכלכליים.
  −
* הממשלה תעודד, בעיקר על ידי הסרת חסמים, ניצול מקסימלי של גגות ושטחים פרטיים רלוונטיים למטרת יצור חשמל מאנרגיית השמש ושימושו ״אוף גריד״, לצריכה עצמית.
  −
* הממשלה, באמצעות חברת החשמל, תתחייב לרכוש חשמל המגיע מגגות של צרכנים/יצרנים פרטיים בתעריף שיקבע על ידי רשות החשמל ולתקופה של למעלה מ-20 שנה.
  −
* הממשלה תעמיד ערבויות מדינה לבנקים, עבור מתן אשראי ללקוחות פרטיים ועסקיים, לצורך התקנת פאנלים סולאריים על גגות מבנים, חניות, דרכים וכו'.
  −
* רשות מקרקעי ישראל תיתן הקלות לדו-שימושיות, לשימוש נוסף בקרקע חקלאית, לעידוד הקמת מתקנים ליצור אנרגיה מתחדשת בקרקע, בנוסף לשימושה לחקלאות.
  −
* כל שטחי הגגות המתאימים לכך - במבנים בבעלות המדינה - ינוצלו לייצור חשמל ממקורות מתחדשים.
  −
* המדינה תעמיד ערבויות לרשויות מקומיות חלשות לצורך ייצור חשמל ממקורות מתחדשים על פני כל שטחי הגגות הציבוריים הרלוונטיים בתחומי הרשות המקומית.
  −
* הממשלה תעודד, על ידי הסרת חסמים מצד אחד והתחייבות לרכישת חשמל מצד שני, הקמת מתקנים לייצור חשמל ממקורות מתחדשים מעל מאגרי מים, חניונים ומגרשי חניה.
  −
* הממשלה תתמרץ את הציבור לעבור לרכבים חשמליים על ידי הפחתה משמעותית במס הקניה לרכבים אלו.
  −
* עד שנת 2030 כל התחבורה הציבורית (אוטובוסים, מוניות ורכבות) תופעל על ידי חשמל.
  −
* הממשלה תעודד, באמצעות רשות החדשנות, יזמויות לאנרגיה מתחדשת מתוך מטרה שישראל תוביל את המהפכה העולמית באנרגיה מתחדשת.
  −
  −
[https://drive.google.com/file/d/1vd_j8sk3br7MElS_9LgSdI8BFVRCEp8w/view מצע צדק חברתי]
  −
  −
;פעילות מעשית
   
המפלגה לא מיוצגת בכנסת.
 
המפלגה לא מיוצגת בכנסת.
  

תפריט ניווט