שיחה:האסון הגרעיני בפוקושימה
הי, הבעיה שלי עם תאור השלכות אפשריות של האסון היא עם הנקודה הבאה - "מציינת שמספיק כחצי ק"ג פלוטוניום מפוזרים באופן אחיד על פני כדור הארץ כדי שכל תושבי העולם יקבלו סרטן. הפלוטוניום המשתחרר מהכורים מתפזר באטמוספירה ולאחר מכן יורד לאדמה בגשם, הפלוטוניום שמגיע לאוקיינוסים נקלט ע"י האצות ועולה בשרשרת המזון כשהריכוזים הולכים וגדלים" 1. לא ברור כמה פלוטניום ישתחרר, ואיך הוא יתחיל להתפזר באופן נרחב כל כך . מה גם שמדובר במתכת כבדה מאד. למיטב זכרוני החשש העיקרי מקרינה גרעינית הוא מצזיום דווקא. גם הטענה שלה על יותר ממליון הרוגים מצ'רנוביל צריכה עוד הסברים. בכל מקרה כדאי להעשיר את הערך בעוד דעות על הסכנה, הסברים על טיוח של ממשלות יפן , דעות נגדיות וכו', תודה האזרח דרור 23:29, 1 במאי 2011 (IDT)
- הי דרור,
- השאלות שלך במקום. נדרש להרחיב את הערך ולתאר כיצד מתפשטים הרעלים ולהביא גם דיעות נגדיות. אני רשמתי את הערך משום שאמצעי התקשורת ההמוניים כל הזמן מרגיעים ומתארים כיצד האסון הוא מקומי ובשליטה. המצב הפוך, זהו בעל השלכות גלובליות מצמררות שכרגע אין עליו שום שליטה. אתרום כמיטב יכולתי במסגרת הזמן שלי. תודה לך על התמיכה והמאמצים לתחזק את האתר.--ע 14:35, 13 במאי 2011 (IDT)
- סבבה, תודה על הערךהאזרח דרור 15:39, 13 במאי 2011 (IDT)
לצערי לא הצלחתי למצוא נתוני קרינה רשמיים עדכניים של האויר, האדמה והמים בארה"ב. אם למי מהקוראים יש מידע נוסף בעניין, אשמח שתצרפו אותו.--ש 18:48, 23 ביולי 2011 (IDT)