משפחת לבייב

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

משפחת לבייב היא משפחת הון ישראלית. אבי המשפחה, לב לבייב משתף את משפחתו בעסקיו. מתגורר בעיקר בלונדון, בריטניה, ולעיתים בסביון, ישראל.

לב לבייב

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – לב לבייב

לב לבייב (נולד ב-30 ביולי 1956) הוא איש עסקים ישראלי העוסק ביהלומים ובנדל"ן.

לבייב נולד בטשקנט, ברית המועצות (כיום בירת אוזבקיסטן). משפחתו הייתה דומיננטית בקרב קהילת יהודי בוכרה. ב-1971, בגיל 15, עלתה כל משפחתו לישראל. לבייב החל ללמוד בישיבה תיכונית של חב"ד בלוד. בגיל 16 החל לעבוד בליטוש יהלומים כשולייה ולאחר שירותו הצבאי ברבנות הצבאית עבד כקבלן משנה של חברת סטאר דיאמונד.

בהמשך הקים עם גיסו את חברת LLD לסחר ביהלומים. לחברה מספר מכרות יהלומים ברוסיה ובאפריקה והחלה להוות תחרות משמעותית לקרטל דה בירס, השולטת על סחר היהלומים הבינלאומי. עם קריסת ברית המועצות הרחיב לבייב את עסקיו למדינות מזרח אירופה ולמדינות ברית המועצות לשעבר.

ב-1996 רכש את גרעין השליטה בחברת האחזקות אפריקה ישראל והוא החל להיות יו"ר דירקטוריון החברה ב-29 בינואר 1997. עיקר השקעותיה של אפריקה ישראל הם בתחומי הנדל"ן. לבייב צפוי לסיים את כהונתו בדירקטוריון החברה ב-14 במאי 2018 לאחר שאיבד את השליטה בחברה לאור היקלעותה להסדר חוב בפעם השנייה בתוך עשור.[1]

לבייב הוא תורם גדול לחב"ד וסייע בהקמה ברוסיה של סניפי התנועה הכוללים בתי ספר, בתי כנסת בתי תמחוי וכו'. כמו כן הוא עומד בראשות קרן על שם אביו שמפעילה רשת רווחה במדינות ברית המועצות לשעבר. לבייב גם עומד בראשות איגוד הקהיליות היהודיות בחבר העמים, ארגון גג המאגד מספר ארגונים יהודיים ומספר רב של קהיליות יהודיות. כן הוא עומד בראשות הקונגרס העולמי של יהודי בוכרה.

לבייב גם משמש כקונסול כבוד של קזחסטן בישראל וכיו"ר של לשכת המסחר והתעשייה רוסיה-ישראל-חבר המדינות.

נשוי לאולגה ולהם 9 ילדים.[2] ביניהם ניתן למנות את צביה (לבייב-אלאזרוב), רותי (לבייב-יליזרוב),[3] שלום[4], שי (שמעיה)[5] וזבולון[6].

אחזקות

שלום לבייב

שלום לבייב, 40 (נכון לשנת 2019), הוא ילדם השני מתוך תשעה של לב ואולגה לבייב. בסוף 2017 הגיש בנק לאומי תביעה כספית נגד שלום לבייב ורעייתו, לאחר שלא החזירו לבנק חוב של כ-130 אלף ש"ח בגין אשראי שניתן להם. לאחר שלא הוגש מטעמם כתב הגנה, ניתן פסק דין המחייב את הזוג לשלם לבנק את החוב, שצובר ריבית של 15% בשנה. שלום לבייב נכנס להליך של פשיטת רגל, צבר עוד חובות אשר תפחו ל-700 אלף ש"ח ומונה מנהל מיוחד לנכסיו - בהם הווילה בסביון שנרכשה מנוני מוזס.[7]

ראו גם

קישורים חיצוניים