יום השלום הבינלאומי
יום השלום הבינלאומי (באנגלית: International Day of Peace) או יום השלום העולמי, הוא מועד עולמי שנחגג ב-21 בספטמבר בכל שנה. והוא מוקדש לקידום שלום ברחבי העולם, ובמיוחד להימנעות ממלחמה ואלימות, כמו לדוגמה הפסקת אש זמנית באיזור לחימה לשם הספקה של סיוע הומניטרי. מסרים של שלום שלום עולמי ובמיוחד להיעדר מלחמה ואלימות.
בשנת 1981 יזמו קוסטה ריקה ובריטניה את הרעיון לקיומו של יום בינלאומי לשלום, לשם העברת מסרים של שלום וחיזוק רעיון השלום. החגיגה הראשונה של יום השלום התקיימה ב-1982 והוא נחגג על ידי אומות רבות, קבוצות פוליטיות, קבוצות צבאיות ועמים. במשך שנים היום צוין במועד לא קבוע ביום שלישי השלישי בחודש ספטמבר (מועד פתיחת עצרת האו"ם). בשנת 2001 החליטה העצרת הכללית של ארגון האומות המאוחדות לציין את היום בתאריך קבוע - ב-21 בחודש ספטמבר. [1]
ב-2013, הוקדש היום על ידי המזכיר הכללי של האו"ם לחינוך לשלום, כאמצעי המרכזי במניעת מלחמה.
כדי לחנוך את היום, מצלצלים בפעמון השלום היפני במטה האו"ם בניו-יורק. את הפעמון הכינו ממטבעות שנתרמו על ידי ילדים מכל היבשות והיה מתנה שנתנה על ידי ארגון האו"ם היפני, כ-"תזכורת למחיר האנושי של המלחמה". על צדו נחרט, "יחי השלום העולמי המוחלט". זהו אחד הימים של האו"ם המוקדשים למאבק באלימות, בעריצות ודיכוי של אחרים, לצד ימים אחרים כמו יום למאבק בעבדות, יום הדמוקרטיה הבינלאומי, ויום זכויות האזרח.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- יום השלום הבינלאומי בוויקיפדיה האנגלית
- יום השלום הבינלאומי, באתר האומות המאוחדות