היום העולמי של מגוון תרבותי לדו-שיח והתפתחות
היום העולמי של מגוון תרבותי לדו-שיח והתפתחות (באנגלית: The World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development) הוא מועד עולמי, מוכר על ידי האו"ם, לקידום המודעות של מגוון תרבותי. הוא נחגג מדי שנה ב-21 במאי. דבר זה נקבע לכבוד ההכרזה לכל באי עולם על מגוון תרבותי של אונסק"ו בנובמבר 2001. דבר זה נקבע על ידי החלטת האו"ם, 57/249.
יום המגוון, הוא הזדמנות לסייע לקהילות להבין את החשיבות של מגוון תרבותי וכיצד לחיות יחד בהרמוניה. יום זה נוצר כתוצאה מהשחתת והשמדת פסלי הבודהה ב-Bamiyan באפגניסטן בשנת 2001, על ידי הטאליבן - ארגון פוליטי-צבאי מוסלמי ששלט באפגניסטן בין השנים 1995–2001.
לפי ארגון האומות המאוחדות, שלושה רבעים מתוך הסכסוכים בין אומות ועמים בעולם הם בעלי מימד תרבותי. לכן, גישור הפערים בין תרבויות הוא משימה דחופה שנחוצה לשם שלום, יציבות והתפתחות. מגוון תרבותי נחשב על ידי האו"ם ככוח שמקדם צמיחה כלכלית וכן גם אמצעי לקידום חיים מלאים יותר מבחינה אינטלקטואלית, נפשית, מוסרית ורוחנית. דבר זה נתפס על ידי שבע אמנות תרבות, שאמורות לספק בסיס לקידום של מגוון תרבותית. המגוון התרבותי לפי האו"ם הוא גם דבר חיוני לשם הקלה בעוני והשגה של פיתוח בר קיימא. [1]
ראו גם
קישורים חיצוניים
- היום העולמי למגוון תרבותי ארגון האומות המאוחדות
- היום העולמי למגוון תרבותי -אונסק"ו
- היום העולמי של מגוון תרבותי לדו-שיח והתפתחות בוויקיפדיה האנגלית
- אי הבנה, אבל שיטתית: קליפורד גירץ והפרשנות של תרבויות