איגרת חוב ירוקה
איגרת חוב ירוקה היא איגרת חוב להשקעה במיזמים אשר נועדו לסייע בהפחתת הפגיעה בסביבה, לאפשר חלופות לכיוון תעשייה בת קיימא ולהורדת הפליטות של גזי חממה כדי למתן את התחממות כדור-הארץ. לאור הביקוש הרב והתמיכה הנרחבת בעולם איגרות חוב אלו צמחו במרוצת השנים האחרונות, והן מצביעות על נכונות להביא לשינוי.
איגרת חוב היא כלי פיננסי המאפשר לגופים שונים במשק, ממשלתיים ופרטיים לאסוף הון להשקעה. קונה האיגרת אמור לקבל את השקעתו פלוס ריבית בסוף התקופה, ולפעמים הוא גם מקבל בונוס אם היעד היה רווחי. מנפיק האיגרת מתחייב להחזיר את ההשקעה והריבית בכל מקרה ומשתמש בכסף כדי להקים פרויקט כלשהו.
הקביעה כיום בין אם מדובר בקרן "ירוקה" או לא נתונה בעיקר להחלטת חטיבת איכות הסביבה של הבנק העולמי ומכון מחקר האקלים העולמי באוסלו ה-CICERO.
הקפיצה הגדולה בהשקעה באגרות החוב הירוקות הגיעה בחודש ספטמבר 2014, כשבנק ברקליס (Barclays), אחד הבנקים הגדולים בעולם – הכריז שהוא ישקיע בשנה הקרובה במינימום מיליארד ליש"ט באגרות חוב ירוקות. ההשקעה הגדולה צפויה להגדיל פי 3 את תיק ההשקעות שלו באגרות חוב ירוקות, שעד אז עמד על 430 מיליון ליש"ט. בנק נוסף שמשקיעים באגרות אלה כוללים את בנק סקנדינביה (Skandinaviska Enskilda Banken). בנק ההשקעות של גרמניה (Kredit für Wiederaufbau) ובנק הפיתוח הצרפתי ( Agence Française de Développement) הנפיקו אגרות חוב ירוקות.[1] משנת 2012 ועד סוף 2014 קפצו ההשקעות באיגרות החוב הירוקות מ-3 מיליארד ל-50 מיליארד דולר. לאחרונה נכנסה גם קנדה לראשונה בדירוג ההשקעות באיגרות אלו, בזכות שלוש קרנות קנדיות שהצטרפו למיזמים עתרי משאבים בתחום זה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- איגרות חוב ירוקות: היבול החדש של שוק האג"ח אקונומיסט The Marker, 08.07.2014
- אגרות החוב הירוקות צפויות לעבור את רף ה-100 מיליארד דולר הודעה בפורום "טלנירי", 2014
- מגזין "נשיונל ג'אוגרפיק", נובמבר 2015
- אתר הבורסה לניירות ערך- אגרות חוב
- פעילי "מגמה ירוקה" הפגינו מחוץ לוועידת כלכליסט: "לא רוצים להשקיע בחברות מזהמות", כלכליסט, 14.9.2016
- שני אשכנזי, בעולם מתאימים תשואות אג"ח לקצב גידול הקרנפים, ישראל עוד לא קרובה להצטרף לטרנד, גלובס, 7 ביולי 2022