שיחה:תחבורת רכבות בישראל

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אני חושב שכדאי לכתוב לאלה תחנות רכבת אפשר להגיע ברגל מתוך הנחה שמרחק עד 500 מטר זה נורמלי. כתבתי על חלק. כאשר אנחנו רק כותבים על החסרונות בתחבורה הציבורית בלי לכתוב את הדברים הטובים אנחנו עם כי לא במודע מייצרים פרסום שלילי ובכך סביר להניח מעודדים אנשים להשתמש רק ברכב. מי שהיה קורה את הכתבה לפני שהכנסתי את הפרטים על התחנות לפני כמה דקות היה חושב שאי אפשר להגיע לאף תחנה ברגל והיה נוסע באוטו גם אם התחנה היא בעצם מתחת לאף שלו או כמעט.

--אלכסנדר סעודה (שיחה) 15:20, 5 בספטמבר 2018 (IDT)

צודק מאוד. אנחנו משתדלים להקפיד על כך. תודה על השיפור. עידן ד (שיחה) 16:34, 5 בספטמבר 2018 (IDT)
  • במפה הציבורית של שבילי אופניים בגוש דן, יש שכבה של רדיוסי רכיבה של 10 דקות \ 15 דקות רכיבה מתחנות הרכבת בגוש דן. אלו מייצגים חצי שעה הליכה ו45 דקות בהתאמה לפי מדידות של גוגל.
  • הרבה תחנות לא ממש נגישות בצורה נוחה ברגל , דרך השלום לדוגמה לא נחשבת נוחה בגלל החסמים של איילון ושל בגין, אולי בישראל זה נראה נורמלי אבל במושגים של הליכה עירונית בעיר אירופאית זה נחשב נורא. לפחות כמה תחנות בחיפה הן מכה מבחינת הולכי רגל - נמצאות באמצא מחלפולוגיה שמחייבת הליכה ארוכה מאד ולא נוחה ולא בטוחה,
  • יש מושג שאני לא יודע כמה הוא רשמי של "בעיית המייל האחרון" נניח שיש רכבת נוחה מנתניה לתל אביב - זה לא ממש נוח להגיע מואל תחנות הרכבת האלה בתחבורה רכה . בתחב"צ כבד יש בעית תאום - במיוחד כאשר האוטובוסים נתקעים בפקק והרכבת גם עלולה לאחר.. בגלל זה לדוגמה חושב שתחב"צ יהיה מדוייק בזמנים , עם מסלול ישר ולא מפותל, מעט תחנות ונת"צ, ורכבת מדוייקת על השעון. בהולנד חצי מהנוסעים ברכבת מגיעים באופניים.
  • יש ממש מעט תחנת רכבת אחת אני חושב בכל הארץ שיש לה חיבור באופניים וגם זה חדש - תחנת בני ברק ליד אזור התעשייה עתידים.
  • צריך עוד תמונות, מפות וכו'. האזרח דרור (שיחה) 14:43, 6 בספטמבר 2018 (IDT)

חשמול הרכבת

מי שמעוניין מוזמן להרחיב על חישמול הרכב, מידע נמצא למשל פה. עידן ד (שיחה) 10:39, 27 במרץ 2019 (IST)