נוספו 2,703 בתים
, 22:06, 17 בנובמבר 2005
הביקורת על הצמיחה ונסיון לחפש לה חלופות (כמו GPI ) נתנה דחיפה לזרם (או אוסף הזרמים) של הכלכלה-אקולוגית (לא לבלבל עם כלכלה סביבתית). זו כלכלה "נורמטיבית" ששואלת "איך אפשר לקיים כלכלה בת-קיימא" . אקולוגיה וכלכלה נגזרות ממילים יווניות דומות (בית, משק בית בהתאמה). כלכלה אמורה לחקור את היחסים האנושיים והגורמים המשפיעים על הזרמים החומריים בין בני-האדם (כמו מוסדות חברתיים, כסף וכו'). אקולוגיה אמורה לחקור את אותו הנושא כשהמילה "יצורים-חיים" מחליפה את המילה "בני אדם" (וכיום אקולוגים מכלילים את בני האדם במסגרת המחקר).
להבדיל מכלכלה, אקולוגיה רחוקה יותר ממרכז הכוח, ולכן התפתחה ללא הפרעה תאולוגית. בניגוד לענפים אחרים של המדעים החברתיים, קשה להגיד שאקולוגיה, פשוט אינה משתווה לרמה המדעית של הכלכלה. כמו כן, אם הכלכלה "תפשל" בתחום החברתי, ניתן אולי לתקן את הדברים בדור הבא. אם הכלכלה "תפשל" בתחום האקולוגי, אולי לא יהיה "הדור הבא".
השקפת העולם של האקולוגיה והכלכלה על אותם הנושאים היא שונה. עולם ללא עבודה הוא עבור הכלכלנים עולם ריק (זו הנחה מוסווית אחת מיני רבות). לעומת זאת האקולוגיה רואה ביוספרה – מערכת התומכת בהספקת משאבים ושרותים תומכי חיים כמו ייצור חמצן, מים, מזון, טמפרטורה נוחה, הגנה מקרינה ועוד – כל זה עוד לפני ש"רובניזון קרוזו" נוקף אצבע. אם רוביזנון עובד יותר מידי העצים באי מתחילים למות. הרחבה גדולה מידי של הפעילות הכלכלית (מבחינת סחורות) הורסת את הביוספרה וגורמת להחלפת "מוצרים לא כלכליים" ב"מוצרי שוק" – כלומר תחת כסות של צמיחה (שכן כסף מתחיל לעבור ידיים) יש מעבר לפתרון תת-אופטימלי (שכן עודף טוב יותר אפילו מפתרון השוק, שגם בו תמיד חלק מהאנשים רוצה, אבל לא יכול להרשות לעצמו).
[[Category:כלכלה אקולוגית]]