שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 4 בתים ,  12:14, 22 באפריל 2021
מ
←‏השפעות: תקלדה
שורה 119: שורה 119:  
יש סוגי מזהמים הגורמים לנזק מיידי - כגון חומצות הגורמות להרס קרקע, נזק חקלאי לצמחים ולהרס מי תהום. קיימים סוגי זיהום שהם כמו פצצה בעלת פתיל השהיה - לוקח להן שנים לחלחל למערכות מימיות או למערכות ביולוגיות, הם מצטברים במערכות אלה, והנזק מורגש רק לאחר שנים רבות של זיהום. דוגמאות לסוגי מזהמים אלה הם [[מתכות כבדות]], [[מזהמים אורגניים עמידים]] כמו [[PCB]] ועוד.
 
יש סוגי מזהמים הגורמים לנזק מיידי - כגון חומצות הגורמות להרס קרקע, נזק חקלאי לצמחים ולהרס מי תהום. קיימים סוגי זיהום שהם כמו פצצה בעלת פתיל השהיה - לוקח להן שנים לחלחל למערכות מימיות או למערכות ביולוגיות, הם מצטברים במערכות אלה, והנזק מורגש רק לאחר שנים רבות של זיהום. דוגמאות לסוגי מזהמים אלה הם [[מתכות כבדות]], [[מזהמים אורגניים עמידים]] כמו [[PCB]] ועוד.
   −
בעולם קיים ארגון המתמחה בשמירה על האוקיינוסים Global Oceanic Environmemtal Survey. בארגון הזה חבר מדען מפורסם יחסית שקוראים לו Howard Dryden. ב 2018 הוא יצא בהכרזה דרמטית: לטענתו אם לא יפסק זיהום הים, הוא יכול להביא להכחדת האנושות והביוספרה עד שנת 2045. זאת בין היתר כי הפיטופלנקטון אשר נפגע מהזיהום מייצר כ 50% - 80% מהחמצן באוויר. הארגון מגבה את עמדתו. הבעיה לפי דריידן היא בזיהום תעשייתי בכלל אבל הוא מדגיש במיוחד את הצורך להפתר מפלסטיק, החמצת האוקיינוסים, מזיהום ממקדמי הגנה ומפסולת אלקטרונית. לטענת הארגון הזה אם לא היינו משמידים חלק גדול מהפיטופלנקטון בכימיכלים לא היינו מקבלים שינויי אקלים כמו שיש היום. הוא טוען שיש לנו זמן עד 2030 להציל את האוקיינוסים{{הערה|Global oceanic environmental survey [https://www.goesfoundation.com/resources/posts/2018/december/we-have-10-years-to-save-the-seas/ We have 10 years to save the seas] 25 בדצמבר 2018}}{{הערה|1= PAULA MURRAY [https://www.express.co.uk/news/uk/1062990/environment-plastic-pollution-Sir-David-Attenborough-seas-earth?fbclid=IwAR1A5g3WsF-cXhMVTxF-Z0sLC39r7lYVea3XNbXIsCKx_cWnmHNrP_bI7SY 'We've 10 years to save the seas or life on earth will become impossible'] 23.לדצמבר 2018, The Independent}}{{הערה| GOES Global Oceanic Environmental Survey [https://www.goesfoundation.com/ GOES foundation home]}}..
+
בעולם קיים ארגון המתמחה בשמירה על האוקיינוסים Global Oceanic Environmemtal Survey. בארגון הזה חבר מדען מפורסם יחסית שקוראים לו Howard Dryden. ב 2018 הוא יצא בהכרזה דרמטית: לטענתו אם לא יפסק זיהום הים, הוא יכול להביא להכחדת האנושות והביוספרה עד שנת 2045. זאת בין היתר כי הפיטופלנקטון אשר נפגע מהזיהום מייצר כ 50% - 80% מהחמצן באוויר. הארגון מגבה את עמדתו. הבעיה לפי דריידן היא בזיהום תעשייתי בכלל אבל הוא מדגיש במיוחד את הצורך להיפטר מפלסטיק, החמצת האוקיינוסים, מזיהום ממקדמי הגנה ומפסולת אלקטרונית. לטענת הארגון הזה אם לא היינו משמידים חלק גדול מהפיטופלנקטון בכימיקלים לא היינו מקבלים שינויי אקלים כמו שיש היום. הוא טוען שיש לנו זמן עד 2030 להציל את האוקיינוסים{{הערה|Global oceanic environmental survey [https://www.goesfoundation.com/resources/posts/2018/december/we-have-10-years-to-save-the-seas/ We have 10 years to save the seas] 25 בדצמבר 2018}}{{הערה|1= PAULA MURRAY [https://www.express.co.uk/news/uk/1062990/environment-plastic-pollution-Sir-David-Attenborough-seas-earth?fbclid=IwAR1A5g3WsF-cXhMVTxF-Z0sLC39r7lYVea3XNbXIsCKx_cWnmHNrP_bI7SY 'We've 10 years to save the seas or life on earth will become impossible'] 23.לדצמבר 2018, The Independent}}{{הערה| GOES Global Oceanic Environmental Survey [https://www.goesfoundation.com/ GOES foundation home]}}..
   −
אם טענה זו נכונה, הדבר מהווה טיעון נגד תאוריית ה[[אופטימיזם טכנולוגי]] ובעד תאוריית [[כלכלת מצב יציב]] כי אמצעים טכנולוגיים אשר מייחסים להם חשיבות גדולה כדי להאבק בשינויי האקלים ובבצורת גורמים לזיהום מים. כך לדוגמה פנלים סולאריים ותחנות רוח חשמליות דורשים בטריות אשר ידועות כמזהמות מים{{הערה|James Taylor [https://www.forbes.com/sites/jamestaylor/2017/08/17/batteries-impose-hidden-environmental-costs-for-wind-and-solar-power/#7da103c4b4e1 Batteries Impose Hidden Environmental Costs for Wind and Solar Power] 17 באוגוסט 2017, Forbes}}. מתקני ההתפלה פוגעים ביצורים הימיים כולל בפטופלנקטון{{הערה|Food & Water Watch [https://www.foodandwaterwatch.org/news/ocean-desalination-no-solution-water-shortages Ocean Desalination No Solution to Water Shortages] 02.04.2009}}.
+
אם טענה זו נכונה, הדבר מהווה טיעון נגד תאוריית ה[[אופטימיזם טכנולוגי]] ובעד תאוריית [[כלכלת מצב יציב]] כי אמצעים טכנולוגיים אשר מייחסים להם חשיבות גדולה כדי להיאבק בשינויי האקלים ובבצורת גורמים לזיהום מים. כך לדוגמה פנלים סולאריים ותחנות רוח חשמליות דורשים בטריות אשר ידועות כמזהמות מים{{הערה|James Taylor [https://www.forbes.com/sites/jamestaylor/2017/08/17/batteries-impose-hidden-environmental-costs-for-wind-and-solar-power/#7da103c4b4e1 Batteries Impose Hidden Environmental Costs for Wind and Solar Power] 17 באוגוסט 2017, Forbes}}. מתקני ההתפלה פוגעים ביצורים הימיים כולל בפטופלנקטון{{הערה|Food & Water Watch [https://www.foodandwaterwatch.org/news/ocean-desalination-no-solution-water-shortages Ocean Desalination No Solution to Water Shortages] 02.04.2009}}.
    
==זיהום מים בישראל==
 
==זיהום מים בישראל==

תפריט ניווט