טוקמן (חשבון טלפון prepaid)

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

טוקמן הינו כרטיס SIM (כרטיס תוכנית סלולר) לסמארטפון או טלפון נייד אשר בניגוד לכרטיסי SIM אחרים אינו דורש הוראת קבע על כרטיס חיוב כתשלום למפעילת הסלולר שמנפיקה אותו.

רכישה

רכישת טוקמן כרוכה בדרך בהצגת תעודה מזהה כגון תעודת זהות או דרכון ויכולה להתבצע בחלפניות כספים, פיצוציות וחנויות טלפוניה.

יתרון

יתרון השימוש בטוקמן שאינו דורש הוראת קבע על כרטיס חיוב כאמור ובכך הוא חוסך ביורוקרטיה בכלל ואת הטרטור הביורוקרטי (ובעיקר בעיות טכניות שיכולות להיות קשורות בו) בסיום התקשרות עם מפעילת סלולר דרך רישום בהוראת קבע כזו.

חסרון

חסרון השימוש בטוקמן הוא שחלק מהטוקמנים מתבטלים אחרי תקופה קצובה מראש (למשל, בחלק מהמדינות הוא שמיש עד שנה) אם כי לעתים אפשר לעקוף זאת על ידי טעינה מחדש של הטוקמן כל פעם מחדש (למשל דרך אפליקציה) כך שהתוכנית שלו מתחדשת.

תקופת צינון

בשיווק תקופת צינון היא תקופה בה מוצר שנשכר מצד לקוח X ותקופת שכירתו תמה, לא יוצע לשכירת אף אחד אחר ותהיה רק ללקוח האחרון אופציה לשכורו שוב (לקוח פוטנציאלי יחיד). אם בעת זו הלקוח האחרון לא ישכור את המוצר שוב ← המוצר יוצע להשכרה לכלל הלקוחות הפוטנציאליים כולל הלקוח האחרון (כאשר כל הקודם זוכה).

בכל הנוגע למספרי טלפון או לחשבונות אפליקציה המבוססות על מספרי טלפון תקופת צינון נפוצה היא שלושה חודשים.

ייתכן מצב בו חברה תימנע מלתת מספר משומש לאדם אחר וממילא הסבירות שאדם אחר יקבל מספר טוקמן שהיה בעבר בשימוש עיקרי או משני (שימוש לאפליקציה) הוא די קטן.
יש להיזהר למחוק את אפליקציות לאחר שהותקנו (או לנקות את המטמון שלהן) שכן מחיקתן או ניקוי מטמונן ימחקו את פרטי החשבון בהן ויצריכו פתיחת חשבון חדש עם מספר טלפון חדש.

בכל מקרה, ניתן להשתמש באפליקציות שהותקנו עם המספר (כגון ווטסאפ) לזמן נרחב; עד שהמספר יינתן לאדם אחר שהתקין את אותן אפליקציות ונרשם אליהן (אם בכלל), כולל תקופת צינון של שלושה חודשים בווטסאפ עצמה למשל (נכון לחודש דצמבר 2018).

הערות כלליות

כל תכנית טוקמן אמורה לכלול:

* מהירות של לפחות 10 מגה לשנייה
* תעבורה אין סופית כעיקרון
* שיחות נכנסות בתוך מדינת הרכישה ללא עלות
* שיחות יוצאות בתוך מדינת הרכישה ללא עלות

ראו גם