חוק ההסדרים/מעבדות ציוד קצה

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חזור לחוק ההסדרים/2009
חזור לחוק ההסדרים/קטגוריה תקשורת

תקציר

תנאים לאישור מעבדות ציוד קצה

  • עמוד 98 בקובץ תיקונים להצעת מדיניות 2009-2010
  • החלטת ממשלה מס' 205, מעבדות ציוד קצה
  • סעיף 55(3) בהצעת חוק ההסדרים 2009-2010

סעיפים קשורים

כתבות מהעיתונות

ניתוחים והשפעות

דברי הסבר

הצעת חוק ההסדרים 2009-2010

פסקה (3)

בהתאם לסעיף 4א לחוק התקשורת, על מי שמבקש לחבר דגם של ציוד קצה לרשת הבזק של בעל רישיון כללי, להגיש בקשה בכתב לקבלת אישור לשם חיבורו של ציוד הקצה נשוא הבקשה לרשת הבזק של בעל הרישיון הכללי (להלן – אישור סוג). בהתאם לסעיף 4א(ג) לחוק התקשורת, אישור הסוג נועד להבטיח כי ציוד הקצה נשוא הבקשה מתאים לרשת הבזק של בעל רישיון כללי וכי רמת בטיחותו מספיקה כדי למנוע פגיעה או נזק למשתמשים ומטפלים בציוד ולרשת הבזק ועובדיה.

לעניין ציוד קצה נייח, שר התקשורת הסמיך בעבר כמה מעבדות חיצוניות, שאינן של משרד התקשורת, שנמצאו בעלות הידע והמכשור המתאימים, לבצע בדיקות של סוגים מסוימים של ציוד קצה לצורך מתן אישור סוג. אישורי הסוג עצמם ניתנים על ידי משרד התקשורת.

לעניין ציוד קצה נייד (להלן – ציוד קצה רט"ן), אישורי הסוג ניתנים על ידי משרד התקשורת, לאחר שמתקבלת בידי המשרד התייחסות של מפעיל הרט"ן לעניין התאמת ציוד הקצה למפרטי הרשת שלו.

כדי לייעל את תהליך מתן אישורי סוג לציוד קצה, תוקן חוק התקשורת במסגרת סעיף 18 לחוק הסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2007), התשס"ז-2007, כך שהוקנתה לשר התקשורת סמכות להסמיך מעבדה חיצונית לערוך בדיקות ומדידות של ציוד קצה לצורך מתן אישור סוג (להלן – הסמכה), וכן ליתן למעבדה חיצונית מוסמכת, הרשאה לתת אישורי סוג לגבי סוגים של ציוד קצה (להלן – הרשאה).

במקביל, תוקן סעיף 53א לחוק התקשורת, באופן המסמיך את שר התקשורת לקבוע בתקנות, בין השאר, את התנאים להסמכת מעבדה חיצונית לערוך בדיקות ומדידות ואת התנאים למתן הרשאה למעבדה חיצונית לתת אישורי סוג.

בבואו להתקין תקנות מכוח סעיף 53 א לחוק התקשורת, אשר קובעות את התנאים להסמכת מעבדה חיצונית לערוך בדיקות ומדידות לעניין ציוד קצה נייח וכן את התנאים למתן הרשאה למעבדה חיצונית כאמור לתת אישורי סוג, ביקש שר התקשורת לקבוע מגבלה ולפיה יצרן, יבואן, ספק או משווק של ציוד קצה, או בעל שליטה באחד מאלה, לא יוכל להגיש בקשה לקבלת הסמכה או הרשאה. הטעם העיקרי לקביעת מגבלות כאמור הוא חשש להיווצרות מצב של ניגוד עניינים, למשל במקרה שבו למעבדה מוסמכת או מורשית יהיה אינטרס לבדוק באופן מקל את ציוד הקצה שהיא מייצרת, מייבאת, מספקת או משווקת, ומנגד לבצע באופן מחמיר את בדיקות ציוד הקצה של המתחרים. מצב כאמור, עלול לפגוע בכניסתם של יבואני ציוד קצה קטנים, או ביכולתם של אלה הקיימים להמשיך ולפעול.

במסגרת התגובות לשימוע שערך משרד התקשורת לטיוטת התקנות בעניין הסמכת מעבדה חיצונית לערוך בדיקות ומדידות לציוד קצה נייח והתנאים למתן הרשאה למעבדה כאמור לתת אישורי סוג, הועלתה, בין השאר, טענה ולפיה נדרשת הסמכה מפורשת בחוק לשם קביעת מגבלות בנוגע לבעלויות צולבות של המבקש לקבל הסמכה או הרשאה כאמור.

לנוכח האמור לעיל, מוצע לתקן את חוק התקשורת כך שיקבע במפורש כי במסגרת סמכותו להתקנת תקנות, רשאי שר התקשורת לקבוע מגבלות בנושאים שונים, ובהם החזקת אמצעי שליטה, יצירת הפרדה חשבונאית ודרישה לקיומם של תאגידים נפרדים, שיחולו על המבקש לקבל הסמכה או הרשאה, וזאת אם השר ייווכח כי נדרש לקבוע מגבלות כאמור. יצוין כי בסעיף 4 לחוק התקשורת, הוקנתה לשר התקשורת סמכות דומה בכל הנוגע למתן רישיונות לשירותי בזק וקביעת תנאים בהם.

יובהר כי השר, בבואו לשקול הפעלת סמכות לקביעת מגבלות כאמור, יבחן כל תחום של ציוד קצה לגופו.