הלאמת הבנקים
פישר: הלאמת הבנקים והפרטתם לא היתה רווחית
בטקס חגיגי בלשכת רה"מ העבירו נציגי המשקיעים האמריקנים, קבוצת סרברוס-גבריאל, המחאה על סך כ-2.5 מיליארד שקל לשרון בתמורה ל-10% ממניות הבנק
מאת רוני סופר, ידיעות אחרונות 4.1.2006 [1]
בטקס חגיגי בלשכת ראש הממשלה העבירו נציגי המשקיעים האמריקנים, קבוצת סרברוס-גבריאל, המחאה על סך 2,474,963,490 שקלים לידי ראש הממשלה, אריאל שרון, בתמורה ל-9.99% ממניות בנק לאומי. לרשות המשקיעים עומדת האופציה לרכוש עוד 10.01% מהמניות שבידי המדינה במהלך השנה הקרובה, ולהגיע לאחזקה כוללת של 20% ממניות הבנק.
שרון ציין כי היה בטוח לאורך כל הדרך ביכולת המדינה למכור את בנק לאומי, אותו בנק שהוקם בזמנו על ידי חוזה המדינה הרצל, במחיר טוב. "קיבלנו כ-2.5 מיליארד שקל, שילכו לכיסוי החוב הלאומי של ישראל. רכישת בנק לאומי היא תרומה בדרך להשקעות אחרות בישראל. אמנם הפרטנו כבר את הבנקים, אך בכך לא מסתיימות ההפרטות בישראל. יש לנו כוונות להמשיך בהפרטות נרחבות של הכלכלה הישראלית.
"ההתקדמות שהופגנה ב-2005 בכלכלה הישראלית, נובעת מרפורמות שערכנו ומהדרך בה ניהלנו את הכלכלה בממשלה בראשותי. כמו כן היא נובעת מההשלכות של המהלכים המדיניים שנקטנו", אמר שרון.
פישר: אני בכלל לא בטוח שמדובר ברווח
מטעם קבוצת סרברוס נכח עזרא מרקין. הוא ציין כי ההשקעה מצביעה על אמון של משקיעי חוץ בכלכלת ישראל, ואמר כי סרברוס וגבריאל קפיטל ימשיכו להשקיע בארץ.
שר האוצר, אהוד אולמרט, הבטיח למשקיעים שייעשה מאמץ גדול על ידי המדינה שלא להכביד עליהם. "זאת השקעה ארוכת טווח בישראל. ברוכים הבאים לכלכלה של ישראל ולעולם העסקים של ישראל", אמר אולמרט.
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, הדגיש שייתכן ואין מדובר ברווח של ממש למדינת ישראל. "אסור לשכוח שלפני 22 שנה, בעת משבר מניות הבנקים, המדינה קנתה את הבנק הזה. אז אסור להסתכל רק על ההכנסה שאנו מקבלים היום, אלא גם על ההוצאה מאז. אני בכלל לא בטוח שמדובר ברווח", אמר הנגיד.
יו"ר מועצת המנהלים של בנק לאומי, איתן רף, אמר כי מדובר בבנק עם ההון הכי גדול בישראל. "אנו נותנים בידיכם בנק גדול, במצב מצוין. אני סמוך ובטוח שתדעו לנהל אותו לא פחות טוב ולשמור גם על עובדיו המצויינים", אמר רף.