שיחה:הגישה של כלכלה אקולוגית
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
הי דרור,
אני לא בטוח שהבנתי את הכוונה בשתי הביקורות העיקריות שהוא מתאר:
- התאוריה על ההתנהגות האנושית שמוטבעת באקסיומות של תורת הצרכן
- תאוריית הייצור המוטבעת בתוך הרעיון של תחרות משוכללת ובתאוריית החלוקה של התפוקה השולית
אני מניח ש-(1) מתכוון לרציונליות חסומה ומידע א-סימטרי.
אבל מה הכוונה ב-(2)? אתה מבין? מה היא 'תיאוריית הייצור שברעיון התחרות המשוכללת' ומה היא 'תיאוריית החלוקה של התפוקה השולית'? ---- שחר 16:44, 9 יולי 2006 (CDT)
- טוב צריך לקרוא קצת את המאמר לעומק וגם את הקישורים למאמרים ממנו, חלק קטן ממה שהוא מזכיר אני מכיר, וחלק אני לא בטוח.
- התאוריה על ההתנהגות האנושית הן הנחות כמו ראציונליות מלאה, אנוכניות מושלמת, מידע מלא, תורת תוחלת תועלת וכו', העדר רגשות, (רציונליות חסומה ומידע א-סימטרי הן כבר ביקורות מסוג מסויים על הנחות אלה, יש עוד מאלה כמו "העדפות פנימית" של בולס שהם מזכירים (תזכורת לויכוח ביני ובין חגי)).
- תאוריית הייצור היא אני מניח פונקציית הייצור של קלארק, "קוב דאגלס", מיקסום רווח סטטי, וכל הבולשיט הזה. כמו כן יש את ההנחה על החזר קבוע או יורד לגודל - אם מגדילים את ההון והעובדים פי שתיים כמות המוצר שמקבלים היא גדולה רק פי 2 ולא פי יותר. כל זה די בולשיט , בעולם ההנדסי בדרך כלל יש תשואה עולה לגודל, ובאופן כללי הבעיה היא בד"כ במכירות ולא בייצור. אם מניחים החזר גדל לגודל זה מהווה בעיה לרעיון התחרות המשוכללת? תאורית החלוקה (של ההכנסות אני מניח) של התפוקה השולית היא מיודעתנו - השכר נקבע לפי התפוקה השולית וכל הקשקוש הזה.
- יש צורך חזק בעיני לסדר את החלק של הנחות יסוד, מושגים נאו קלאסיים, והנחות יסוד של כלכלה אקולוגית, זה יכול לקדם אותנו הרבה בדיון ובקשרים.
האזרח דרור 00:47, 10 יולי 2006 (CDT)