שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יצירת דף עם התוכן "'''היפרנורמלזיציה סביבתית''' היא הדחקה והכחשה של בעיות סביבה וחברה מתוך רצון לשמור על הסדר..."
'''היפרנורמלזיציה סביבתית''' היא הדחקה והכחשה של בעיות סביבה וחברה מתוך רצון לשמור על הסדר החברתי-כלכלי-פוליטי הנוכחי. [[היפרנורמלזיציה]] היא מושג שמתאר הכחשה של עובדות לא נוחות והסכמה עם שקרים של מערכת חברתית בקריסה, כמו ברית המועצות בשלהי ימיה. יישום הרעיון לתחום הסביבתי נוגע למגוון בעיות כמו [[התחממות עולמית]], [[הכחדת מינים]] או [[משבר המים העולמי]] אשר נדחקות לקרן זווית כדי להגן על המשטר הקיים או על אידאולוגיה כמו קומוניזם, קפיטליזם או ליברליזם.

המושג "היפר-נורמליזציה" מגיע מספרו של Alexei Yurchak שיצא בשנת 2006 ומתאר את 20 השנים האחרונות בברית המועצות, Everything was Forever, Until it was No More: The Last Soviet Generation, about the paradoxes of life in the Soviet Union during the 20 years before it collapsed. אלכסיי, שהוא כיום פרופסור לאנתרופולוגיה בברקלי קליפורניה טוען כי "כולם ידעו" שמהערכת נמצאת בקריסה אבל איש לא הצליח לדמיין מציאות אחרת.

קרטיס מתאר בסרט את המצב בברית המועצות בשנות ה-70. לפי הסרט, המהפכה הסובייטית רצתה לבנות עולם טוב יותר שגם יורכב מאנשים טובים יותר. עם הזמן החלום הזה נעלם, מי שניהלו את המערכת גילו שהם לא יכולים לחזות ולשלוט בכל דבר. התכנית יצאה משליטה. אבל במקום להתמודד עם זה הבירוקרטים החלו להעמיד פנים שהכל עובד לפי התכנית. מה שצמח במקום זה זה עולם מזוייף של סמלים וטקסים. החברה הסובייטית הפכה להיות מקום שבו כולם יודעים שמה שהמנהיגים אומרים הוא לא נכון, בגלל שהם ראו בעיניים שלהם שהכלכלה מתפוררת. אבל כולם היו צריכים לשתף פעולה ולהעמיד פנים שהכל אמיתי. בגלל שהיה קשה לדמיין חלופה אחרת. כאמור הביטוי לכך הוא - היפר-נורמליזציה. אתה הופך להיות חלק מהמערכת עד שקשה לראות מעבר לה. הזיוף הפך להיפר-נורמלי.

==ראו גם==
* [[הכחשת אקלים]]
* [[הכחשת זיהום]]
* [[היפרנורמלזיציה]]

{{קצרמר}}

תפריט ניווט