שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,725 בתים ,  11:27, 9 בנובמבר 2018
יצירת דף עם התוכן "''מעבר חצייה בטוח''' הם מאמצים לשפר את הבטיחות והנוחות של מעברי חצייה. דבר זה הוא חלק מאסטר..."
''מעבר חצייה בטוח''' הם מאמצים לשפר את הבטיחות והנוחות של מעברי חצייה. דבר זה הוא חלק מאסטרטגיות של [[עירוניות מתחדשת]], [[תחבורה בת קיימא]], ו[[חזון אפס]] כחלק מהמאמצים לשפר [[הליכתיות]].

קיימים אמצעים ועקרונות שונים לשפר את הבטיחות של מעברי חציה בינהם:
* '''מעבר חצייה מוגבה''' - מעבר החציה הוא בגובה המדרכה והמכונית צריכות להאט ולעלות על המעבר ואז לרדת ממנו. הדבר מקל על החציה של הולכי רגל, שמתקשים ללכת מהר - במיוחד הורים עם עגלות ילדים, הורים שהולכים עם פעוטות, [[נכות|נכים]] עם מגבלות בגפיים או בנשימה או בלב, אנשים מבוגרים. הגבהת המעבר גם גורמת לשינוי ערכי ותרבותי לפיו המכונית היא "אורחת" במערכת המדרכות של הולכי הרגל, במקום שהולך הרגל הוא אורח במערכת הכבישים. יתרון נוסף הוא שהגבת המעבר משפרת את הנראות של הולכי הרגל.
* '''הבלטת המדרכות ליד מעבר חציה''' - ברחובות רבים הולך הרגל צריך לחצות לא רק נתיבי נסיעה אלא גם נתיבי חניה. לדוגמה ברחוב חד סטרי מקובל, הולך הרגל צריך לחצות 2 נתיבי חניה ונתיב נסיעה אחד. לפי החוק למכוניות אסור לחנות על מעברי חציה, אבל עקב מחסור בחניה נהגים לא תמיד נשמעים לדבר כזה. כמו כן לעיתים קרובות עיריות מאפשרות למכוניות לחנות קרוב מידי למעברי החצייה. הבלטת המדרכות פרושה שהולך הרגל צריך לחצות רק נתיב אחד במקום שלושה, הרחבת המדרכה מונעת חניה לא חוקית של מכוניות על מעבר החצייה. בנוסף המדרכה הבולטת משפרת את הראות ואת הנראות של הולכי הרגל ומונעת הסתרה על ידי מכוניות. עבור הנהג, המדרכות הבולטות יוכלות להוות הצרה של הדרך דבר שמאלץ אותו לנהג. בנוסף המדרכות הרחבות יותר פרושן הרגשה נעימה יותר להולך הרגל.

==ראו גם==
* [[הליכתיות]]

[[קטגוריה:הולכי רגל]]
[[קטגוריה:תכנון עירוני]]
[[קטגוריה:עירוניות מתחדשת]]

תפריט ניווט