אורח חיים יושבני מהווה את אחד הגורמים העיקריים לזיהום האוויר, מים וקרקע. כמויות חשמל אדירות נצרכות למען אורח חיים זה וגם כמויות עצומות של דלק. המכונות והמכשירים המהווים את הבסיס לאורח חיים כזה, צורכים הרבה מאוד גם מזה וגם מזה, פולטים כמויות עצומות של חומרים מסוכנים וחלקם גם קרינה. לדוגמה, 20% מפליטות הפחמן הדו חמצני לאטמוספירה, מקורם בתחבורה[http://www.haluzasmartcity.org/transport]. איסור על כלי רכב פרטיים ועידוד במקום זאת תחבורה ציבורית, תחבורת אופניים והליכה ברגל, היו יכולים להוריד משמעותית את פליטת גזי החממה ויחד עם זאת להציל את חייהם של מיליונים רבים של אנשים, ברחבי העולם(ראה פסקה אחת למעלה).
+
{{הפניה לערך מורחב|ערכים=[[זיהום אוויר מתחבורה]], [[השפעות חיצוניות של רכב פרטי]]}}
+
אורח חיים יושבני מהווה את אחד הגורמים העיקריים ל[[זיהום האוויר]], [[זיהום מים|מים]] ו[[זיהום קרקע|קרקע]]. כמויות חשמל גדולות נצרכות למען תפעול מכשירים ביתיים שונים, ואלו דורשות הפקת חשמל - בדרך כלל תוך שריפת [[פחם]] או [[גז טבעי]]. שימוש ב[[רכב פרטי]] גורר צריכה של [[נפט]], [[זיהום אוויר מתחבורה]] ופליטה של [[גזי חממה]]. לדוגמה, 20% מפליטות [[פחמן דו חמצני|הפחמן הדו חמצני]] לאטמוספירה, מקורם בתחבורה[http://www.haluzasmartcity.org/transport]. כמו כן נגרם [[זיהום מים]] ו[[זיהום קרקע]] על ידי דלקים ושמנים. זיהום אוויר וזיהום מים נוספים נגרמים [[זיהום תעשייתי]] בזמן זיקוק הנפט (לדוגמה [[בתי זיקוק לנפט]] בחיפה ובאשדוד הפולטים נוסף למזהמים נפוצים גם [[מתכות כבדות]] ו[[חומרים מסרטנים]] אחרים), מכוניות גם דורשות השקעת אנרגיה גדולה בזמן ה[[כרייה]] של מתכות כמו [[פלדה]] ו[[אלומיניום]] ויוצרות זיהום בזמן מחזור של גרוטאות פלדה (ראו [[חוד פלדה]] במפרץ חיפה לדוגמה). נזקים נוספים כוללים [[קיטוע שטחי מחיה]] ואיום ב[[תאונות דרכים]] על הולכי רגל ורוכבי אופניים ובכך הפחתה בפעילות הגופנית מצד אנשים אחרים.
+
+
הפחתת שימוש בכלי רכב פרטיים ועידוד [[תחבורה ציבורית]], [[תחבורת אופניים]] ו[[הליכה ברגל]], יכולים להוריד פליטת גזי החממה וזיהום אוויר בו בזמן להציל את חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם.