שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ
תיקון שגיאות דפוס בעיקר
שורה 6: שורה 6:  
ביי מונה שלושה מאפיינים של ה-TAZ:
 
ביי מונה שלושה מאפיינים של ה-TAZ:
 
#גודל הקבוצה נע סביב ה- 50. אין מבנה של משפחה. המבנה דומה ללהקת ציידים נודדת.
 
#גודל הקבוצה נע סביב ה- 50. אין מבנה של משפחה. המבנה דומה ללהקת ציידים נודדת.
#ה-TAZ כפטיבל. החגיגה, הזמן המיוחד כנוגד את 'זמן העבודה החילוני' של המדינה.
+
#ה-TAZ כפסטיבל. החגיגה, הזמן המיוחד כנוגד את 'זמן העבודה החילוני' של המדינה.
#נוודות נפשית. אי היצמדות למקום או זמן. היכולת לנודע על פני מרחבים ולהישאר רלוונטים בכל מקום. מכונת המלחמה של [http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9C%D7%96_%D7%92%D7%99%D7%9C דלז] וגווטארי.
+
#נוודות נפשית. אי היצמדות למקום או זמן. היכולת לנוע על פני מרחבים ולהישאר רלוונטים בכל מקום. מכונת המלחמה של [http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9C%D7%96_%D7%92%D7%99%D7%9C דלז] וגווטארי.
    
==הרשת (Net) והמרקם (Web)==
 
==הרשת (Net) והמרקם (Web)==
אחד הכלים העיקריים ליצירת ה-TAZ הוא המרקם (Web). המרקם הוא רשת פרטית של העברת מידע, המורכבת על ובתוך הרשת הכללית והגלויה. המרקם מתממש ברשימות תפוצה מחתרתיות, בהפצה מפה לאוזן, בשימוש במשאבי התקשורת הקיימים להעברת מסרים כנגד השיטה. המרקם הוא כמו קורי עכביש על רשת הדייגים. אין חשיבות לטכנולוגיה המשמשת במרקם, היה יכולה להיות של העת העתיקה או של הסייבר ספייס. [הערה-כאשר ביי כתב את הספר היישום הטכנולוגי המתקדם ביותר היה ה-BBS. היום ניתן לאמר כי Web 2.0 הוא יישום ברור של המרקם, אך כאלו התקיימו גם בתקופות שאינן טכנולוגיות, למשל כמו המקרה בשם הורד של אקו.]
+
אחד הכלים העיקריים ליצירת ה-TAZ הוא המרקם (Web). המרקם הוא רשת פרטית של העברת מידע, המורכבת על ובתוך הרשת הכללית והגלויה (Net). המרקם מתממש ברשימות תפוצה מחתרתיות, בהפצה מפה לאוזן, בשימוש במשאבי התקשורת הקיימים להעברת מסרים כנגד השיטה. המרקם הוא כמו קורי עכביש על רשת הדייגים. אין חשיבות לטכנולוגיה המשמשת במרקם, היה יכולה להיות של העת העתיקה או של הסייבר ספייס. [הערה-כאשר ביי כתב את הספר היישום הטכנולוגי המתקדם ביותר היה ה-BBS. היום ניתן לאמר כי Web 2.0 הוא יישום ברור של המרקם, אך כאלו התקיימו גם בתקופות שאינן טכנולוגיות, למשל כמו המקרה בשם הורד של אקו.]
    
=='הלכנו לקרואטן' והרצון לעוצמה כהיעלמות==
 
=='הלכנו לקרואטן' והרצון לעוצמה כהיעלמות==
'''הלכנו לקרואטן''' היה מפר שהשאירה חברת מתיישבים קטנה באמריקה לפני שנעלמה מאופק ההתבוננות של שאר המתיישבים ונטמעה באינדיאנים של קרואטן. כאן ביי מביא דוגמאות מספר למקרים של נטישת החברה המערבית ע"י קבוצות שונו לטובת חיים באוטופיה פיראטית או ילידית מחוץ להישג החברה המערבית.
+
'''הלכנו לקרואטן''' היה מפר שהשאירה חברת מתיישבים קטנה באמריקה לפני שנעלמה מאופק ההתבוננות של שאר המתיישבים ונטמעה באינדיאנים של קרואטן. כאן ביי מביא דוגמאות מספר למקרים של נטישת החברה המערבית ע"י קבוצות שונות לטובת חיים באוטופיה פיראטית או ילידית מחוץ להישג החברה המערבית.
   −
מכיוון שהמפה נסגרה, אין יותר מקומות שאפשר להתבודד בהם מהחברה מציע ביי טקטיקה של היעלמות לא התנגדות לחברה המערבית אלא פעולה מחות לטווח המושגי שלה. לא אנאלפבתיות כמחאה על החינוך המערבי אלא לימוד עצמי מחוץ למסגרת. התארגנויות רשתיות נמוכות חתימה במקום מהפכה ומרד הקיימות כולן '''בתוך''' החברה הקיימת ולא מחוצה לה.
+
מכיוון שהמפה נסגרה, אין יותר מקומות שאינם בשליטת מדינה כלשהי ואפשר להתבודד בהם מהחברה, מציע ביי טקטיקה של היעלמות - לא התנגדות לחברה המערבית אלא פעולה מחוץ לטווח המושגי שלה. לא אנאלפבתיות כמחאה על החינוך המערבי אלא לימוד עצמי מחוץ למסגרת. התארגנויות רשתיות נמוכות חתימה במקום מהפכה ומרד הקיימות כולן '''בתוך''' החברה הקיימת ולא מחוצה לה.
    
==הערות של [[משתמש:Yjonas83|יונתן]]==
 
==הערות של [[משתמש:Yjonas83|יונתן]]==
הספר קצר מאוד ושווה קריאה, כתוב בלהט רציני ולעיתים מבולבל. אין בו רעיונות יחודיים שלא מצאתי במקומות אחרים והוא קצת מבולבל לפעמים, הוא מרכז כמה רעיונות חשובים בפילוסופיה הפוסט-מודרנית והאנארכיסטית ביחד ולכן שווה קריאה. (מי שרוצה יכול להשאיל ממני)
+
הספר קצר מאוד ושווה קריאה, כתוב בלהט רציני. אין בו רעיונות יחודיים שלא מצאתי במקומות אחרים והוא קצת מבולבל לפעמים, הוא מרכז כמה רעיונות חשובים בפילוסופיה הפוסט-מודרנית והאנארכיסטית ביחד ולכן שווה קריאה. (מי שרוצה יכול להשאיל ממני)
    
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==
3

עריכות

תפריט ניווט