שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,890 בתים ,  08:51, 7 בדצמבר 2011
שורה 31: שורה 31:     
==ביקורת==
 
==ביקורת==
פורום החוסכים לפנסיה מונה את הבעיות הבאות בשוק הפנסיה בישראל:
+
 
* '''דמי ניהול גבוהים''' הגופים המוסדיים, שמנהלים את ההשקעות, מושכים דמי ניהול גבוהים מקרנות הפסניה. מבדיקה שערך הפורום נמצא שאין קשר בין גובה דמי הניהול לבין תשואות הקרנות.  
+
===דמי ניהול גבוהים===
* '''ניגודי איטרסים של סוכני ביטוח''' - סוכן ביטוח הוא מוסד שאמור לייצג את האינטרסים של המבוטח מול חברת הביטוח. תפקיד זה נחשב כחשוב בעולם הביטוח  משום שהמוצר הנמכר הוא מסובך להבנה (לדוגמה להבין אילו מקרים מכוסים על ידי פוליסת הביטוח). לטענת פורום החוסרים לפנסיה לסוכני הביטוח בישראל יש אינטרסים מנוגדים לחוסכים היות והם מרווחים מדמי הניהול הגבוהים.  
+
לטענת פורום החוסכים לפנסיה הגופים המוסדיים, שמנהלים את ההשקעות, מושכים דמי ניהול גבוהים מקרנות הפסניה. מבדיקה שערך הפורום נמצא שאין קשר בין גובה דמי הניהול לבין תשואות הקרנות.  
* '''התנהלות לקויה של הגופים המוסדיים''' חלק מהגופים המוסדיים נשלט על ידי [[משפחות ההון בישראל|בעלי הון]] שלהם יש גם חברות ריאליות, כמו חברות נדל"ן, חברות דלק וכו'. הגופים המוסדיים קונים אגרות חוב ללא ערבויות מתאימות מהחברות הריאליות, ואם יש בעיית החזר על אגרות חוב אלה, מי שסופג את ההפסד הוא ציבור המבוטחים. כמו כן, בעלי ההון שהם בעלי השליטה בחברות ציבוריות ריאליות מחקלים את רווחרי החברות כשכר לעצמם ולמנהלים קרובים להם ולא לבעלי המניות והאג"חים, ובכך פוגעים פגיעה נוספת בציבור החוסכים.
+
===ניגודי איטרסים של סוכני ביטוח===
 +
סוכן ביטוח הוא מוסד שאמור לייצג את האינטרסים של המבוטח מול חברת הביטוח. תפקיד זה נחשב כחשוב בעולם הביטוח  משום שהמוצר הנמכר הוא מסובך להבנה (לדוגמה להבין אילו מקרים מכוסים על ידי פוליסת הביטוח). לטענת פורום החוסכים לפנסיה לסוכני הביטוח בישראל יש אינטרסים מנוגדים לחוסכים היות והם מרווחים מדמי הניהול הגבוהים.  
 +
===התנהלות לקויה של הגופים המוסדיים===
 +
חלק מהגופים המוסדיים נשלט על ידי [[משפחות ההון בישראל|בעלי הון]] שלהם יש גם חברות ריאליות, כמו חברות נדל"ן, חברות דלק וכו'. הגופים המוסדיים קונים אגרות חוב ללא ערבויות מתאימות מהחברות הריאליות, ואם יש בעיית החזר על אגרות חוב אלה, מי שסופג את ההפסד הוא ציבור המבוטחים. כמו כן, בעלי ההון שהם בעלי השליטה בחברות ציבוריות ריאליות מחקלים את רווחרי החברות כשכר לעצמם ולמנהלים קרובים להם ולא לבעלי המניות והאג"חים, ובכך פוגעים פגיעה נוספת בציבור החוסכים.
 +
===תת מימוש של ביטוחים===
 +
מספר גורמים כמו מירב ארלוזרוב מעיתון דה מארקר, החשב הכללי לשעבר [[ירון זליכה]] והמשנה למפקח על הביטוח באוצר, ניר כהן טוענים כי קיימת בעיה במימוש תביעות של מבוטחים במקרים של תאונה או מחלה קשה. במקרים רבים חברות הביטוח מקשות על מתן הפיצוי לנפגע. הנפגעים הם רק אחוזים בודדים מתוך האוכלוסיה, הם מנסים להתמודד מול חברות הביטוח לבד, הם במצב נפשי או משפחתי או כספי קשה,  אין להם היכרות עם המוצרים הביטוחיים ועם זכויותיהם, חברות הביטוח לא מנדבות מידע למבוטח על זכויותיו, ולעיתים ללקוחות אין סוכן או גורם מקצועי שמייצג אותם מול חברות הביטוח, במיוחד בשלב הקניה. חברות הביטוח משקיעות בשיווק בהקשר של שיווק, אבל אין בהן תחרות בהקשר של מימוש זכויות המבוטח, ובהעדר לחץ צרכנים, רובן מנסות להקטין למינימום את התשלומים למבוטח או מנסות להתחמק מביטוח בכלל.[http://www.themarker.com/markets/1.480806]
 +
 
 +
לדוגמה, מי שרכש פוליסה של אובדן כושר עבודה לעיסוק ספציפי ועבר תאונה, יכול לצפות לקבל את הביטוח שלו, אלא שקיים סעיף בפוליסות שמחייב אותו לעבור תהליך שיקום כתנאי לתשלום הביטוח. הדרישה לשיקום מכוונת לכך שהמבוטח יוכל לעסוק בכל מקצוע, ולא רק במקצוע שלו, דבר שפרושו אובדן הכנסה ניכר.[http://www.themarker.com/markets/1.480806]
    
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

תפריט ניווט