שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,714 בתים ,  16:53, 3 בפברואר 2009
אין תקציר עריכה
שורה 20: שורה 20:     
רמות הסיכון לסביבה ולבני האדם ממערכות הטיה של מים אפורים תלויות במידה רבה בתחזוקה ובתשומת לב הניתנת למערכת.  
 
רמות הסיכון לסביבה ולבני האדם ממערכות הטיה של מים אפורים תלויות במידה רבה בתחזוקה ובתשומת לב הניתנת למערכת.  
 +
==שימושים==
 +
===השקיה===
 +
מים אפורים מתפרקים מהר יותר יחסית למים שחורים ויש בהם כמות קטנה בהרבה של חנקות וזרחות. עם זאת, הנחת העבודה היא שמים אפורים תמיד מכילים רכיבי מים שחורים, כולל גם גורמי מחלות מסוגים שונים. מסיבה זו כדאי להשקות עם מים אפורים מתחת לקרקע ולא לדוגמה להשתמש בהשקיית רסס או ממטרות, שכן יש סכנה בנשימת המים בצורת אירוסולים.
 +
 +
עם זאת, טרם נערך ניסוי ארוך טווח על השפעות השקיה במים אפורים על [[קרקע|הקרקע]] וייתכן כי קיימות השפעות שליליות על פוריות הקרקע. מי שחושש מכך צריך להמנע מאבקות כביסה (ראו [[ניקיון ידידותי לסביבה]])- אלו מכילות בדרך כלל כמויות גדולות של מלח כאמצעי להלבנת הבגדים והדבר עלול להביא להמלחת הקרקע.
 +
 +
===שימוש בתוך הבית===
 +
מים אפורים שמקורם בכיורים ובאמבטיות יכולים לשמש לשם שטיפה של בתי שימוש. ברוב תחומי השיפוט באירופה, אוסטרליה וארצות הברית שאימצו את תקן השרברבות הבינלאומי (International Plumbing Code).  דוגמה מסחרית אחת היא Ecoplay . מערכת כזו יכולה להוריד את צריכת המים הבית בכ-30% בממוצע (27% עבור ישראל).
 +
 +
ההתמודדות עם סכנות של הדבקה במחלות מבוצעת על ידי שימוש במיכל ניקוי, שנועד למנוע עצמים צפים או שוקעים, ועל ידי מכניזם שליטה "חכם" ששוטף את המים שנאגרו אם הם נשמרו במשך זמן רב מידי כך שהם מהווים סכנה. דבר זה מונע את הבעיות הכרוכות במסננים ובטיפול כימי. תקן השרברבות האחיד (Uniform Plumbing Code), שאומץ על ידי כמה מחוזות בארה"ב, אוסר על שימוש ביתי במים אפורים.
 +
 +
===שימור חום ואנרגיה===
 +
צורה נוספת של שימוש במים אפורים היא במטרה לחסוך באנרגיה. מים קרים שנכנסים לתוך מכשירים כמו מכונת כביסה או מכונה לשטיפת כלים, לא נכנסים ישירות אלא מתחממים מחום שיורי שנובע מצינורות קרובים של מים יוצאים שחוממו במכונות אלה.
    
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

תפריט ניווט