שיחה:לשם-רפאל (חטיבת הטילים), סכ'נין
היי חגי,
אכן כלי משעשע.
דיברתי עם גיא לשם, שכתב בזמנו בידיעות על לשם רפאל בהסתמך על מקורות זרים. לא זכר הרבה, היה די סקפטי באשר לסיכוי לדובב מישהו מיוצאי מערכת הבטחון. לדעתי עדיין שווה לנסות להיפגש עם פרופ' עוזי אבן מאוניברסיטת תל אביב (עבד בכור ומאוד מודאג מעניין הפסולת הגרעינית, אך מדבר במשורה). הוא גר בתל אביב עם עמית קמה, צריך להיות ב-144, או דרך האוניברסיטה. אם אתה לא מוצא - אני אנסה להשיג לך.
זה תחקיר שמצריך עבודה בכמה כיוונים במקביל:
1. ללמוד את הנושא המקצועי - איזו פסולת מייצר אתר להרכבת טילים עם ראש נפץ גרעיני/ביולוגי/כימי? איזה חומרים, ואיך נוהגים איתם בעולם? אני משערת שיש מיני אתרים בעולם, חלקם של חובבי קונספירציות, שמתעסקים בזה. שווה לעשות חיפוש יסודי ולדעת יותר כדי לדעת אחרי זה אילו שאלות לשאול. (למשל - האם ראשי חץ לא קונבנציונליים מתבלים מתישהו וצריך להיפטר מהם, ואיך נפטרים מהם, ועוד).
2. גיאוגרפית - תושבים, בעלי תפקידים ביישובים הסמוכים לאתר והשאלה מה הם יודעים על האתר. שווה לחפש פעילים שם, אפשר לנסות גם דרך ועדת המעקב של ערביי ישראל. אני מכירה את נביה אבו סאלח, שהוא מנהל מחלקת חינוך בסכנין - זו לא הכתובת האידיאלית, אבל הוא אולי ידע מי כן. אולי יש ועדת סביבה בועדת המעקב. נסה דרך רג'א זעתרה, הוא הדובר של ועדת המעקב - 0544663857
3. נפגעים - יש עורכי דין שמטפלים בנפגעי קרינה מהכור ודומיהם. מהם אתה יכול אולי גם ללמוד יותר מידע מקצועי נגיש. יש את עו"ד גידי פרישטיק בתל אביב ועו,ד ראובן לסטר בירושלים - תמצא ב-144, ואם לא, תגיד לי ואחפש.
4. עובדים - בהסתדרות יש ראשי סניפים:
http://www.histadrut.org.il/serve/Union/List_of_Branchs.asp?doc_type=29#1
וגם ראשי תחומי מקצוע (נדמה לי שיש שם ראש ועד עובדי התעשיות הבטחוניות או משהו). אפשר למצוא את ראש הסניף/וראש תחום המקצוע הרלוונטי ולדבר איתו. נדמה לי שאם תציג את עצמך כמי שעושה עבודה אקדמית על הנושא תזכה ליותר שת"פ. צריך קודם להתחיל לשאול שאלות כלליות - האם ההסתדרות מבטיחה את זכויות העובדים מבחינת המיגון ואיך, האם יש מקרי תחלואה, האם יש פיצויים מיוחדים במקרה של תחלואה ולראות לאן מתפתח. אם אתה לא מצליח ישירות אפשר לנסות דרך דובר ההסתדרות, אבינועם מגן. אין לי טל', אולי לענת יש.