סוציולוגיה כלכלית
סוציולוגיה כלכלית (באנגלית: Economic sociology) היא גישת מחקר שבודקת את הסיבות החברתיות וההשלכות החברתיות של תופעות כלכליות שונות. ניתן לחלק את התחום ל"תקופה הקלאסית" ולתקופה העכשווית.
התקופה הקלאסית של סוציולוגיה כלכלית עסקה בעיקר במודרניזם ובמרכיבים שלו - רציונליזציה, חילוניות, עיור, ריבוד חברתי, ועוד. המחקר בתחום הסוציולוגיה צמח בעיקר כתגובה למודרניות קפיטליסטית, ולכן הכלכלה הייתה בעלת תפקיד חשוב במחקר הסוציולוגיה. המונח "סוציולוגיה כלכלית" נטבע על ידי הכלכלן ויליאם סטנלי ג'בונס ושימש מאוחר יותר עבודות מאת אמיל דורקהיים, מקס וובר וגאורג זימל - מראשוני הסוציולוגים בשנים 1890-1920. עבודותיו של וובר אודות הקשרים בין כלכלה לבין דת והניתוק התרבותי של המערב המודרני הן אולי העבודות המפורסמות ביותר של התקופה הקלאסית של סוציולוגיה כלכלית.
סוציולוגיה כלכלית בת ימינו כוללות את כל ההיבטים החברתיים המודרניים של תופעות כלכליות. ניתן לכן לראות בה ענף בין תחומי המשלב בין כלכלה לבין סוציולוגיה. נושאים מקובלים בסוציולוגיה כלכלית עכשווית כוללים את ההשלכות החברתיות של מסחר כלכלי, את המשמעות החברתית שהם כוללים ואת פעולות הגומלין החברתיות שהן מקלות או חוסמות.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- סוציולוגיה כלכלית בוויקיפדיה האנגלית