משתמש:האזרח דרור/ספר/פרק 4
הפרק זה אפשר לעסוק ב-2 תחומים של השפעת הביולוגיה על הכלכלה.
האחת היא אוכלוסין:
- אסטרטגיות K- R להתרבות אוכלוסיות,
- והנטיה של אכולוסיות לגדול עד למילוי הנישה האקולוגית שלהן.
הנטיה הזאת פרושה התייקרות יוקר המחייה או עצירת גידול האכולוסיה. לחלופין האכולוסיה יכולה לגדול באותו שטח על ידי דברים חיצוניים כמו מגפה, מלחמה, שכלול טכנולוגי, כולל גילוי חדשה לניצול משאב טבע, פלישה לאיזור אחר , מסחר וכו'.
הנקודה השניה - לאו דווקא באותו פרק היא הנטיה לבזבוז משאבים בגלל החוק השני של התרמודינמיקה בביולוגיה. המערכות גדלות (באוכלוסיה ובניצול משאבים) כדי להביא למקסימום את ניצול שטף האנרגיה העובר דרכן. במקרה של אוכלוסיה האנושית הדבר כולל גם את ניצול של משאבי אנרגיה מתכלים.
בספרה האנושית והטבעית הדבר כולל גם את צריכת ראווה, או עקרון ההכבדה. לא משתמשים במשבאים רק כדי למלא תועלת פנימית, בלי קשר למחיר הנומינלי, אלא משתמשים בהם בתחרות גדלה והולכת של ראווה כדי שהדבר יהווה סיגנל חברתי. לכן צריכה של יאכטות, בתים מפוארים, סעודות פאר, ביגוד יקר ומכוניות מפוארות אינה דומה לצריכה של סוודר או כיסא - אין בהם שום טעם אם הם זולים, וכל תפקידם הוא לאותת על עושר. דוגמה טובה לכך הם פנינים, זהב ויהלומים שכיום ניתן לייצר באופן מלאכותי ולכן השימוש בהם כדי להפגין עושר ירד פלאים ומשמש בעיקר את השכבות הביניים ואף את הנמוכות יותר, בעוד שהשכבות העשירות הולכות לדוגמה לכיוון של אומנות , או תכשיטים מעוצבים אישית, דבר שבהכרח מעיד על מאמץ גדול יותר.