מרווח חשיבה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בנגישות תוכן בכלל (תוכן כתוב, אודיו, וידאו) ובנגישות אתרי אינטרנט בפרט, המונח מרווח חשיבה משמש לתאר כל הפסקה קצרה מאד (לרוב עד שתיים וחצי שניות ולא יותר מחמש שניות) לחשיבה על פסקה שנקראה או שנאמרה בקול רם וזאת במטרה לעבד את המידע ולהתקדם עם המידע בצורה מיטבית תוך מניעת הטיות קוגניטיביות.
דוגמאות יהיו:
- בתוכן כתוב: פיצול פסקה לשניים או יותר תתי-פסקאות (כפי שניתן להבין מכמות המרווח בין קטעי הטקסט השונים) ; במסמכים ממוחשבים זה לרוב ייעשה דרך שימוש בתג
<br>
לפיצול פסקה לשניים או יותר תתי-פסקאות בכל להבטיח נוחות קריאה מקסימלית[1] - בתוכן אודיו\וידאו: יצירת מרווחי שמע (קטעיי שקט) בהקלטות אודיו כדי לאפשר למאזין לחשוב מספיק לעומק על מה שנאמר (בעיקר לפני שעוברים לתת-נשוא או לנושא הבא)
- בתוכן וידאו: יצירת חלונות מעבר ויזואליים קלילים (רקע קליל) בין "סצנות" משמעותיות בוידאו לימודי
בכל הנוגע לאודיו ו-וידאו, אורך כל מרווח חשיבה \ קטע מעבר אמור להיות לרוב עד שתיים וחצי שניות או חמש שניות; הדבר מבטיח חוויית למידה נעימה וחוסך במידת מה או לגמרי את הצורך להוריד מהירות כשלומדים קטע מסוים.
בשיח בין אישי
גם בשיח בין אישי יש למרווחי חשיבה חשיבות רבה, בעיקר בעת שיח עם פעוטות, קשישים, סטודנטים וכן גם עם הסובלים ממחלה נפשית ובעיקר מחרדות כלליות.
ראו גם
הערות כלליות
- בתחום טלמרקטינג קיים עיקרון דומה הנקרא "זמן תגובה" לפיו יש להתקדם צעד צעד בעת ניהול השיחה בדגש רב על תחילתה במקום לפצוח במונולוג מול הלקוח הפוטנציאלי
הערות שוליים
- ^ באתרים הבוניים במדיה-ויקי בעברית קיימת תבנית לכך הנקראת בדרך כלל תבנית
{{ש}}
.