שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,816 בתים ,  10:16, 25 בנובמבר 2018
יצירת דף עם התוכן "'''בדידות''' (אנגלית: '''Loneliness''') היא מצב נפשי וחברתי. היא כולל רגשות שליליים ומתח..."
'''בדידות''' (אנגלית: '''Loneliness''') היא מצב נפשי וחברתי. היא כולל רגשות שליליים ו[[מתח נפשי|מתח]] עקב תחושה של מחסור בקשרים חברתיים או מחסור בתקשורת משמעותית עם אנשים אחרים, הן בהווה והן כחשש כלפי העתיד. אנשים החווים בדידות עלולים להרגיש בה גם כאשר הם מוקפים באנשים אחרים. הסיבות לבדידות משתנים ויכולים לנבוע מסיבות חברתיות, נפשיות, רגשיות, ופיסיות.

מחקרים מראים כי בדידות היא דבר שנפוץ בחברות אנושיות שונות, כולל אנשים שנמצאים במצב חברתי של נישואין, יחסים, עם משפחות, חיילים וותיקים ואנשים עם קריירה מוצלחת. זהו נושא שנידון רבות בספרות האנושית מאז ימי קדם. בדידות מתוארת גם כ"כאב חברתי" - מכניזם פסיכולוגי שנועד לתת מוטיבציה לפרט לחפש קשרים חברתיים. בדידות מוגדרת לרוב במונחים של יחסים עם אנשים אחרים, לדוגמה "חוויה לא נעימה שמתרחשת כאשר רשת הקשרים החברתיים של אדם כלשהו היא לא מספקת באופן משמעותי כלשהו".

==השפעות של בדידות==
ההשפעה המשמעותית ביותר של הבדידות, היא ה[[דיכאון]]. לדיכאון מספר רב של השפעות בריאותיות וחברתיות משלו - כמו הגברת הנטייה ל[[התמכרות|התמכרויות]] - לדוגמה ל[[אלכוהול]].

ידועים מקרים רבים של ניסיונות [[התאבדות]] בקרב בני נוער שניתן לייחס אותם לתחושות הבדידות שהם חווים במהלך [[גיל ההתבגרות]]. השפעה נוספת של בדידות היא בקרב בני הגיל המבוגר אשר בחברה המודרנית עלולים להתנתק מקשרים חברתיים שונים, וגם דבר זה עלול לגרום להתאבדויות.

תוצאות מחקר של U.S. Framingham Heart Study מ-2005 הראו שבגברים החשים בדידות, רמת ה-IL-6 (כימיקל בדם הקשור למחלות לב), גבוהה יותר מאשר אצל גברים שלא מתלוננים על בדידות.

==ראו גם==
* [[חמש דרכים לרווחה]]
* [[דיכאון]]
* [[הון חברתי]]

==קישורים חיצוניים==
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Loneliness בדידות] בויקיפדיה האנגלית

[[קטגוריה:פסיכולוגיה]]
[[קטגוריה:סוציולוגיה]]

תפריט ניווט