שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 34 בתים ,  09:49, 27 בדצמבר 2015
מ
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
תקציב סכום 0 הוא טכניקה לניהול תקציב משפחתי / פרוייקטלי / ארגוני. בשורת התקציב הראשונה רושמים את סכום הכסף שאותו מנהלים בתקציב, ולאחריה מוסיפים שורות אחת אחרי השנייה, ובהן קובעים לאן הולך הכסף. כל שקל מקבל ייעוד כלשהו. כאשר מחסרים מהשורה הראשונה של ההכנסה את כל השורות הבאות - הסכום הכולל צריך להגיע ל 0.
+
'''תקציב סכום 0''' הוא טכניקה לניהול תקציב משפחתי/ פרוייקטלי/ ארגוני. בשורת התקציב הראשונה רושמים את סכום הכסף שאותו מנהלים בתקציב, ולאחריה מוסיפים שורות אחת אחרי השנייה, ובהן קובעים לאן הולך הכסף. כל שקל מקבל ייעוד כלשהו. כאשר מחסרים מהשורה הראשונה של ההכנסה את כל השורות הבאות - הסכום הכולל צריך להגיע ל-0.
   −
== דגשים לניהול תקציב משפחתי ==
+
== דגשים לניהול תקציב משפחתי לפי תקציב סכום 0==
בתקציב משפחתי, השורה הראשונה משקפת את ההכנסה נטו של המשפחה. בכל חודש יש לייצר תקציב מחדש ולא לנסות לכפות תבנית קבועה, הואיל ובכל חודש גם שכירים מכניסים סכום כסף מעט שונה, ובוודאי שההוצאות משתנות. אם במהלך החודש מתגלית הוצאה לא צפויה בקטגוריה מסויימת, יש לחזור לתקציב ולראות מהיכן ניתן לקזז את החריגה כדי לאזן את התקציב. את השורות מוצע לסדר על-פי סדר עדיפויות, ולהתחיל מהצרכים הבסיסיים - אוכל בסיסי, קורת גג (שכר דירה, ארנונה, מים, חשמל), תחבורה, וכו׳. בסכום הכסף שנותר בסוף התקציב, כדי לאפס אותו - ניתן להשתמש כדי לבנות הון: מוצע (בסדר הזה) להפטר מכל החובות, לבנות קרן ביטחון, להפריש לצורך יציאה לגמלאות, לרכוש דירה למגורים (שתגן על הוצאות המגורים בפני אינפלציה), ולהמשיך ולהשקיע.
+
בתקציב משפחתי, השורה הראשונה משקפת את ההכנסה נטו של המשפחה. בכל חודש יש לייצר תקציב מחדש ולא לנסות לכפות תבנית קבועה, הואיל ובכל חודש גם שכירים מכניסים סכום כסף מעט שונה, ובוודאי שההוצאות משתנות. אם במהלך החודש מתגלית הוצאה לא צפויה בקטגוריה מסויימת, יש לחזור לתקציב ולראות מהיכן ניתן לקזז את החריגה כדי לאזן את התקציב. את השורות מוצע לסדר על-פי סדר עדיפויות, ולהתחיל מהצרכים הבסיסיים - אוכל בסיסי, קורת גג (שכר דירה, ארנונה, מים, חשמל), תחבורה, וכו׳. בסכום הכסף שנותר בסוף התקציב, כדי לאפס אותו - ניתן להשתמש כדי לבנות הון: מוצע (בסדר הזה) להיפטר מכל החובות, לבנות קרן ביטחון, להפריש לצורך יציאה לגמלאות, לרכוש דירה למגורים (שתגן על הוצאות המגורים בפני אינפלציה), ולהמשיך ולהשקיע.

תפריט ניווט