שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 17: שורה 17:  
אחד הכלים שמשתמשים בהם הכי הרבה בניתוח מדיניות כלכלית הוא "פוטנציאל שיפור פארטו" שבו חלק מהרווחה של חלק מהאנשים נפגע, אבל אנשים אחרים מקבלים רווחה יותר גבוהה. אבל ההנחות לקיום מודל זה נתקפו על ידי כלכלנים רבים (ראו עמודים 4-5 במאמר).  
 
אחד הכלים שמשתמשים בהם הכי הרבה בניתוח מדיניות כלכלית הוא "פוטנציאל שיפור פארטו" שבו חלק מהרווחה של חלק מהאנשים נפגע, אבל אנשים אחרים מקבלים רווחה יותר גבוהה. אבל ההנחות לקיום מודל זה נתקפו על ידי כלכלנים רבים (ראו עמודים 4-5 במאמר).  
   −
אחת הדוגמות לקבעון על "יעילות" היא הדוגמה של [[התחממות עולמית|שינויי אקלים]]. המודל של (william nordhaus (1992, 2001 הוא המודל שלרוב מתייחסים אליו מקבלי החלטות ונעשה בו שימוש כדי להצדיק עיכובים של צמצום פליטות. על פי הרוח של מודל הרווחה הנאו קלאסי המודל מתמקד בקבלה של תוצאה יעילה שבה העלויות השוליות שוות לתועלות השוליות.  המודל מתעלם מתוצאות הנוגעות לחלוקת הכנסות, הבדלה בין פליטות לשם מותרות לבין פליטות קיומיות, או סיכון לאוכלוסיות מסויימות. לא נלקחות בחשבון גם בעיות אחרות הנוגעות לעולם האמיתי כמו [[עלות עסקה|עלויות עסקה]], אי וודאות מוחלטת, וחוסר הכרות עם מצבים חדשים.  
+
===שינויי אקלים ויעילות פארטו===
 +
אחת הדוגמות לקבעון על "[[יעילות פארטו|יעילות]]" היא הדוגמה של [[התחממות עולמית|שינויי אקלים]]. המודל של (william nordhaus (1992, 2001 הוא המודל שלרוב מתייחסים אליו מקבלי החלטות ונעשה בו שימוש כדי להצדיק עיכובים של צמצום פליטות. על פי הרוח של מודל הרווחה הנאו קלאסי המודל מתמקד בקבלה של תוצאה יעילה שבה העלויות השוליות שוות לתועלות השוליות.  המודל מתעלם מתוצאות הנוגעות לחלוקת הכנסות, הבדלה בין פליטות לשם מותרות לבין פליטות קיומיות, או סיכון לאוכלוסיות מסויימות. לא נלקחות בחשבון גם בעיות אחרות הנוגעות לעולם האמיתי כמו [[עלות עסקה|עלויות עסקה]], אי וודאות מוחלטת, וחוסר הכרות עם מצבים חדשים.  
   −
המודל של נורדהוס מניח וודאות, החזרים קבועים לגודל בייצור, כל ההנחות של תאוריית [[בחירת הצרכן]] (consumer choice), השפעות חלקות ומתמשכות של שינויי האקלים ואת קיומה של פונקציית רווחה חברתית.
+
המודלים של נורדהוס מניחים וודאות, החזרים קבועים לגודל בייצור, כל ההנחות של תאוריית [[בחירת הצרכן]] (consumer choice), השפעות חלקות ומתמשכות של שינויי האקלים ואת קיומה של פונקציית רווחה חברתית. הם מניחים גם שכל התשוקות האנושיות יכולות להיות מיוצגות על ידי צרכן יחיד יודע-כל ושמערכות הכלכלה העולמית יכולות להיות מיוצגות על ידי פונקציות יצור עולמית יחידה או מספר פונקציות אזוריות אשר "מתנהגות היטב" (היינו גזירות, לינאריות וכו'). [משפט לא ברור לגבי היוון].
 +
 
 +
מודלים של רווחה כלכלית של שינויי אקלים הם הרבה יותר מאשר ניסוי מדעי בלתי מזיק. הם מצוטטים בהרחבה על ידי קובעי מדיניות כהוכחה מדעית לכך שמדיניות אגרסיבית למאבק בהתחממות העולמית אינה כדאית מבחינה כלכלית.  ארגונים המפעילים לובי כנגד פעולה מול ההתחממות העולמית כמו [[קואליציית הראשים הקרים]], או [[קואליציית הצרכנים הלאומית]], מצטטים את התוצאות של נורדהוס כדי לטעון ש "התוצאות הכלכליות של ההתחממות העולמית יהיו צנועות" וכי "יישומה של אמנת קיוטו יהיה יקר ומזיק לרווחה הכלכלית של העם האמריקאי". (ראו www.globalwarming.org(
    
==מקור==
 
==מקור==

תפריט ניווט