שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,403 בתים ,  12:56, 22 בינואר 2006
אין תקציר עריכה
מקור - [[העוקץ]]
11/9/2005[[איציק ספורטא]]

חלק מדו"ח הפיתוח האנושי לשנת [http://hdr.undp.org/reports/global/2005] 2005 של האו"ם עוסק באי שוויון ופיתוח אנושי (פרק 2, 24 עמודים).
[http://hdr.undp.org/reports/global/2005/pdf/HDR05_chapter_2.pdf]
הטיעון המרכזי הוא שאי שוויון, מלבד הפגיעה האנושה בצדק חברתי פוגע גם בצמיחה, בדמוקרטיה ובלכידות החברתית.

אי שוויון תורם ליצירה של עוני אבסולוטי. מצבם של 20% העניים בברזיל גרוע יותר מ-20% העניים בווייטנאם אף שההכנסה הממוצעת בברזיל גבוהה פי שלוש מאשר בווייטנאם. כך גם מצבם של 20% העניים בבריטניה בהשוואה לאותם אנשים בצ'כיה.

אי שוויון משפיע על מצבם של ילדים ועל תמותת תינוקות. בממוצע בארה"ב שיעור תמותת התינוקות נמוך מאשר בהודו אבל השוואה בין אפריקאים-אמריקאים לתושבים העירוניים בקרלה שבהודו מגלה שהשיעור דומה. כאשר משווים את המצב בבירת ארה"ב מתברר שהמצב בקרלה טוב יותר. במלזיה שבה ההכנסה הממוצעת היא רבע מזו שבארה"ב שיעור תמותת התינוקות דומה לממוצע בארה"ב. כמו כן אנו רואים שהפער בתמותת תינוקות בין 20% העניים ל-20% העשירים עולה במקום לרדת.

אם חלוקת ההכנסות לא תשתנה אי השוויון יגבר ועימו העוני. במדינות שבהן אי השוויון גדול הפנייה של משאבים מועטים יכולה להפחית את העוני באורח משמעותי ביותר. העברה של 5% מהכנסתם של העשירים לעניים תפחית את העוני בברזיל מ-22% ל-7%, במקסיקו מ-16% ל-4%.

בב פורסם שכחצי מיליון ישראלים נעזרים בעמותות להספקת מזון, וזה במדינה המדורגת במקום ה-23 בעולם במדד הפיתוח האנושי ואי השוויון בה מרקיע שחקים.

[[קטגוריה: אי שיוויון]]
[[קטגוריה: עוני]]

תפריט ניווט