שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,393 בתים ,  01:49, 9 בפברואר 2011
שורה 15: שורה 15:  
כיום משתמשים במונח חוסן ארגוני בהקשר העסקי, לגבי היכולת של פירמה להתמודד עם משבר - כמו שריפת מפעל, חדירת מתחרה חזק, תביעה משפטית גדולה ועוד.  
 
כיום משתמשים במונח חוסן ארגוני בהקשר העסקי, לגבי היכולת של פירמה להתמודד עם משבר - כמו שריפת מפעל, חדירת מתחרה חזק, תביעה משפטית גדולה ועוד.  
   −
בהקשר של [[קיימות]], קיימת מגמה הקוראת לזנוח את המטרה החברתית של הגדלת ה[[צמיחה כלכלית|הצמיחה הכלכלית]] ולעבור למטרה של הגדלת החוסן האקולוגי והחברתי של החברה כולה או של מדינה ספיצפית.
+
בהקשר של [[קיימות]], קיימת מגמה הקוראת לזנוח את המטרה החברתית של הגדלת ה[[צמיחה כלכלית|הצמיחה הכלכלית]] ולעבור למטרה של הגדלת החוסן האקולוגי והחברתי של החברה כולה או של יחידה חברתית ספיצפית. ראו לדוגמה את עבודותיו של [[קרל פולקה]].
 +
 
 +
במאמר [[הגישה של כלכלה אקולוגית]] טוענים המחברים כי הניתוח של [[מערכת מורכבת אדפטיבית|מערכות מורכבות אדפטיביות]] מהווה חלופה לגישה של [[ניתוח שולי]] השלטת ב[[כלכלה נאו קלאסית|כלכלה הנאו קלאסית]]. הניתוח השולי מתמקד באירועים בעלי השפעה רציפה וקטנה. לעומתם קיימים אירועים כמו שריפה, מלחמה, התמוטטות כלכלית ועוד שהם חזקים בעוצמתם ופתאומיים. אחת הנחות היסוד של ניתוח של מערכות מורכבות אדיפטביות, היא שיכולת התאוששות ממשברים היא דבר משמועתי.
 +
 
 +
==מחקר כושר התאוששות פסיכולוגי ומשפחתי==
 +
המרכז לחקר כושר התאששות (The Resilience Research Centre (RRC)) מאגד חוקרי מתחומי מחקר שונים שבאים מתרבויות שונות. המרכז בודק כיצד ילדים נוער ומשפחות מתמודדות עם סוגים שונים של מצוקות, ומהם הגורמים החברתיים והפיזיים-אקולוגיים שסביר שיביאו לשיפור בכושר ההתאוששות.
    
==ראו גם==
 
==ראו גם==

תפריט ניווט