שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 15: שורה 15:  
בשנת 1983 נקלע המפעל למשבר כלכלי, אבל באמצעות רווחים משנים קודמות וכן סיוע של מיליוני דולרים מצד הממשלה אפשרו לו להחלץ ממנו. בעלי המפעל אף מימשו תוכנית להשקעה במפעל בהיקף של עשרות מילוני דולרים של הקמת פסי ייצור חדשים ושכלול תהליכי הייצור. דבר זה גרם לכך שהמפעל שוב הצליח.  
 
בשנת 1983 נקלע המפעל למשבר כלכלי, אבל באמצעות רווחים משנים קודמות וכן סיוע של מיליוני דולרים מצד הממשלה אפשרו לו להחלץ ממנו. בעלי המפעל אף מימשו תוכנית להשקעה במפעל בהיקף של עשרות מילוני דולרים של הקמת פסי ייצור חדשים ושכלול תהליכי הייצור. דבר זה גרם לכך שהמפעל שוב הצליח.  
   −
בשנות ה-90 המפעל סבל מתחרות קשה מצד יצרני PVC אחרים בעולם ומתנודות במחירי ה-PVC ודבר זה הוביל את המפעל למשבר כלכלי נוסף. בעקבות זאת פיטר המפעל מספר גדול של עובדים, בעיקר מהנדסים ועובדים וותיקים שהוחלפו בעובדים צעירים יותר, שלטענת העובדים הם זולים יותר ופחות מיומנים. באותה תקופה אריה מרקמן, היה מנכ"ל המפעל.  
+
צביקה גרינגולד, מפקד "כוח צביקה" הנודע ממלחמת יום הכיפורים, שרת בעבר כסמנכ"ל הארגון של המפעל. בשנות ה-90 מנכ"ל המפעל היה אריה מרקמן.
   −
צביקה גרינגולד, מפקד "כוח צביקה" הנודע ממלחמת יום הכיפורים, שרת בעבר כסמנכ"ל הארגון של המפעל.
+
בשנות ה-90 המפעל סבל מתחרות קשה מצד יצרני PVC אחרים בעולם ומתנודות במחירי ה-PVC ודבר זה הוביל את המפעל למשבר כלכלי נוסף. בעקבות זאת פיטר המפעל מספר גדול של עובדים, בעיקר מהנדסים ועובדים וותיקים שהוחלפו בעובדים צעירים יותר, שלטענת העובדים הם זולים יותר ופחות מיומנים. . הקשיים הכלכליים המשיכו בשנים 2001-2002 עקב ירידת מחירי ה-PVC ועליית מחירי חומרי הגלם.  
   −
המפעל נסגר באוקטובר 2003.
+
===סגירת המפעל וטענות על זיהום===
 +
באוקטובר 2003 פרצו במפעל 2 שתי שריפות גדולות, ובאחת מהן היה גם פיצוץ מסוכן של מתקן ייצור. השרפות גרמו לחשש כבד לחיי תושבים באזור עכו עקב כמויות החומרים המסוכנים במקום. בעקבות המקרה, הקים המשרד לאיכות הסביבה הקים ועדת חקירה, וב-17 באוקטובר ניתן צו סגירה מנהלי ל-30 יום למפעל. מאז המפעל לא נפתח מחדש, קרס כלכלית ומונה לו כונס נכסים כמפרק.
 +
 
 +
למרות הזהרות המשרד לאיכות הסביבה והיועץ המשפטי לממשלה לגבי הסכנות המידיות הכרוכות בהפעלת המתקנים, החליטה השופטת גילאור, בדיון  בביה"מש המחוזי בחיפה ביוני 2004 על הפעלת המפעל מחדש. הדבר גרר תגובה ציבורית נזעמת, וכן בקשה של המשרד לאיכות הסביבה, של [[אזרחים למען הסביבה בגליל]] ושל הקיבוצים באזור, לעיון מחדש בהחלטת השופטת.
 +
 
 +
בחמישי ליולי 2004 הודה המשרד לאיכות הסביבה כי המפעל זיהם במשך שנים ארוכות את אזור עכו בחומרים מסרטנים ובכספית, כחלק מתהליך הייצור, בכמות של מאות טונות בשנה. [http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=447377]
 +
 
 +
ב-21 ביולי 2004 התקיים דיון בביהמ"ש המחוזי. השופטת גילאור הבהירה בתחילת הדיון כי שינתה את החלטתה הקודמת והורתה לסגור את המפעל. [http://cfe.org.il:8080/CFESITE/HE/News/EIL] כן קבע בית המשפט כי המשרד לאיכות הסביבה והבנקים הנושים ישאו בחלקים שווים בהוצאות פינוי החומרים המסוכנים מהמפעל.
 +
 
 +
ב 16 בנובמבר 2004 שלחו מספר ארגונים וישובים באזור דרישה להקפאת הליכים לגבי מכירת המפעל והפעלתו מחדש. ב-22 בנובמבר 2004 נערך בנושא זה דיון דחוף בכנסת. [http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/pnim/2004-06-22-01.html]
 +
 
 +
ב-ראשון לפברואר 2005 נערכה בכנסת ישיבה של וועדת הפנים ואיכות הסביבה סביב בקשה לחקירת בנושא המפעל [http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/pnim/2005-02-01-01.html]
 +
 
 +
ב-27 למרץ 2005 פשטו כוחות משטרה על המפעל ופינו ממנו חומרים מסוכנים שנשארו בו. השוטרים התעמתו עם פועלים לשעבר במפעל שניסו להשאיר את החומרים כ"קלף מיקוח" מול הרשויות במטרה שאלה ידאגו לפיצוי שלהם. [http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3063767,00.html] [http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=557682]
    
==חומרים רעילים ומסרטנים במפעל==
 
==חומרים רעילים ומסרטנים במפעל==

תפריט ניווט