תקן LEED לבנייה ירוקה
תקן LEED לבנייה ירוקה (שם מלא באנגלית: Leadership in Energy and Environmental Design) , הוא תקן אשר מאמץ שיטת מדרוג ותקינה לבנייה ירוקה שפותחה בידי מועצת הבנייה הירוקה בארצות הברית (USGBC), ומספקת חליפת תקנים עבור בנייה סביבתית ומקיימת. מאז חניכת התקן ב-1998 הוא צמח וכיום (2007) הוא מיושם ב-14,000 פרוייקטים, ב-50 מדינות בארצות הברית ועוד 30 מדינות מחוצה לה, ומקיף מיליוני מטרים רבועים של בניה. מאפיין מרכזי של LEED הוא שהוא תהליך פתוח ושקוף שבו הקריטריונים הטכניים שמוצעים על ידי הוועדות שמנסחות את התקן נסקרות באופן ציבורי ומקבלות אישור על ידי כ-10,000 ארגונים שחברים ב-USGBC.
אנשים שידוע שיש להם ידע בשיטת המדרוג של LEED רשאים להוסיף לאחר שמם את הסיומת LEED Accredited Professional (AP) , דבר המעיד כי עברו את בחינות ההסמכה של USGBC.
LEED וסחר בפליטות פחמן
צפוי כי תקן LEED-NC 3.0 יכיל דרישות לטביעת רגל פחמנית, והפחתה משמעותית של גזי חממה מעבר לקו בסיס כלשהו במאמץ להקטין את ההתחממות העולמית. ההפחתה של פליטת פחמן דו חמצני צריכה להמדד ישירות ובעקיפין. דבר זה כולל צריכה של חשמל מרשת החשמל הארצית, צריכת דלק מחצבי באתר עצמו, ופליטת שאריות של נוזלי קירור.