מריו גיאמפיטרו

מריו גיאמפיטרו (Mario Giampietro; נולד ב-1954) הוא חוקר איטלקי במדעי החברה, ביו-כלכלה ומערכות מורכבות.

גיאמפיטרו עבד ברומא ב-stituto Nazionale di Ricerca per gli Alimenti e la Nutrizione (INRAN), כחוקר בכיד ביחידה להערכה טכנולוגית ולטכנולוגיה של המזון. הוא יצא מהיחידה בשנת 2005 לשנת שבתון והושעה. כיום הוא מכהן כפרופסור ב-Institute of Environmental Science and Technology, ב-Bellaterra, ספרד.

השכלה

בשנת 1972 סיים גיאמפיטרו תואר ברומא בהנדסה כימית, בשנת 1978 הוא סיים ברומא תואר בביולוגיה. בשנת 1982 הוא סיים מאסטר בכלכלה של מערכות מזון (Food System Economics). לאחר מכן הוא קיבל דוקטור במדעי החברה. התזה שלו היא על "היישום של תאוריית מערכות מורכבות לאנליזה של קיימות של חקלאות".

עבודה ופעילות

בשנת 1987 השתתף בכנס בברצלונה בו הוחלט לראשונה על ההקמה של האגודה הבינלאומית לכלכלה אקולוגית. (הוקמה באופן רשמי ב-1990 בוושינגטון).

בשנים 2001-2005 גיאמפיטרו פיתח כלים לביצוע אנליזה משולבת רבת רמות (Multi-Scale Integrated Analysis). של מטבוליזם חברתי וכלכלי MSIASEM. דבר זה הוביל אותו לעסוק בתחומים הבאים:

  • תאוריית היררכיה Wisconsin-Madison, Tim Allen
  • מטבוליזם חברתי Faculty for Interdisciplinary Studies of the University of Klagenfurt-IFF; the group led by Marina Fischer-Kowalski

MSIASEM משלבת אנליזה ביופיזית, כלכלית, חברתית, דמוגרפית ושימוש קרקע. והיא מאפשרת לבצע בו זמנית בחינה של תחומי עניין ברמות היררכיה (מדרג) שונות. הכלי שפיתח יחד עם הנתונים שנאספו מאפשרים לבחון תסריטים של שימוש באנרגיה ובמשאבי טבע אחרים במטבוליזם של כלכלה מודרנית וכלכלה במדינות מתפתחות. וכן פרוצדורות של הערכה משולבת בנוגע לפיתוח בר קיימא. הכלי שימש את גיאמפיטרו לתרומה לפרוייקט הערכת המילניום לאקוסיסטמות.

ספרים

  • פרדוקס ג'בונס והמיתוס של שיפורי יעילות במשאבים - Jevons Paradox and the Myth of Resource Efficiency Improvements, יחד עם הכלכלן היפני קוזו מיומי - על פרדוקס ג'בונס והקשר שלו לאמונה של כלכלנים נאו-קלאסיים בשיפורים טכנולוגיים שמובילים לשיפור הניצול של משאבי טבע.
  • אשליית הביו-דלק (The Biofuel Delusion: The Fallacy of Large Scale Agro-Biofuels Production), יחד עם קוזו מיומי, יצא לאור ב-2009 [1]

ראו גם

קישורים חיצוניים