שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 160 בתים ,  09:18, 23 במאי 2018
שורה 209: שורה 209:  
* גידול האוכלוסייה מגביר את ה[[משק האנרגיה בישראל|ביקוש לאנרגיה]] ודבר זה מייקר את התשומות לגידול מזון.  
 
* גידול האוכלוסייה מגביר את ה[[משק האנרגיה בישראל|ביקוש לאנרגיה]] ודבר זה מייקר את התשומות לגידול מזון.  
   −
[[חקלאות תעשייתית]] אינה בת קיימא ועלולה לסבול מקשיים שונים כמו התייקרות [[דשן כימי|הדשן הכימי]] עקב [[שיא תפוקת הגז]] (או [[שיא תפוקת הנפט]]), [[גידול אוכלוסיית העולם]], [[סחף קרקע]], [[משבר המים העולמי]], [[שינויי אקלים]] ועוד. בכל התרחישים אלה, המזון שישראל מייבאת יתייקר לעומת השירותים והמוצרים שישראל מייצאת - כמו פיננסים, שירותים והיי-טק. בנוסף עלולים להתייקר גם הדלק וחומרי הגלם שישראל מייבאת. בעשור של שנת 2000-2010 התייקרו מחירי המזון, הדלקים וחומרי הגלם בשיעור של 200%-350%.  
+
[[חקלאות תעשייתית]] אינה [[חקלאות בת קיימא|בת קיימא]] ועלולה לסבול מקשיים שונים כמו התייקרות [[דשן כימי|הדשן הכימי]] עקב [[שיא תפוקת הגז]] (או [[שיא תפוקת הנפט]]), [[גידול אוכלוסיית העולם]], [[סחף קרקע]], [[משבר המים העולמי]], [[שינויי אקלים]] ועוד. בכל התרחישים אלה, המזון שישראל מייבאת יתייקר לעומת השירותים והמוצרים שישראל מייצאת - כמו פיננסים, שירותים והיי-טק. בנוסף עלולים להתייקר גם הדלק וחומרי הגלם שישראל מייבאת. בעשור של שנת 2000-2010 התייקרו מחירי המזון, הדלקים וחומרי הגלם בשיעור של 200%-350%.  
המשך הייקור של המזון יגרור לא רק תשלום גבוה יותר עבורו, אלא צמצום המסחר הבינלאומי בו כאשר מדינות שונות יצמצמו את הייצוא בניסיון להגן על אזרחיהם מפני [[רעב המוני]].  
+
ייקור מהיר של המזון עלול לגרור לא רק תשלום גבוה יותר עבורו, אלא גם צמצום המסחר הבינלאומי - שכן מדינות שהן יצואניות של דגנים ותוצרת חקלאית בסיסית אחרת, עלולות לצמצם את הייצוא בניסיון להגן על אזרחיהם מפני [[רעב המוני]].  
   −
ישראל מייצאת [[אשלג]] ו[[פוספטים]] ואולי גם [[גז טבעי]]. כל אלה הם [[חומרי גלם]] להכנת [[דשן כימי]]. מלאי האשלג הישראלי צפוי להסתיים עוד 20 שנה, מלאי הפוספטים הכלכלי צפוי להסתיים תוך 25-35 שנה. גם כמות [[גז טבעי בישראל|הגז הטבעי]], בהנחה שלא יתגלו עוד מאגרים גדולים, צפוי להסתיים בתוך 25-30 שנה (כתלות בשאלה כמה המדינה תייצא).
+
ישראל מייצאת [[אשלג]] ו[[פוספטים]] ואולי גם [[גז טבעי]]. כל אלה הם [[חומרי גלם]] להכנת [[דשן כימי]]. מלאי האשלג הישראלי צפוי להסתיים עוד 20 שנה, מלאי הפוספטים הכלכלי צפוי להסתיים תוך 25-35 שנה. גם כמות [[גז טבעי בישראל|הגז הטבעי]], בהנחה שלא יתגלו עוד מאגרים גדולים, צפוי להסתיים בתוך 25-30 שנה (כתלות בשאלה כמה [[יצוא גז מישראל|המדינה תייצא]]).
    
==ראו גם==
 
==ראו גם==

תפריט ניווט