שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין שינוי בגודל ,  22:41, 26 באוגוסט 2015
מ
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:  
הספר תורגם לעברית בהוצאת אדם בשנת 1984.
 
הספר תורגם לעברית בהוצאת אדם בשנת 1984.
   −
שמו של הספר מתייחס לאמירה של שומכר לפיה "האדם הוא קטן ולכן קטן זה יפה", אמירה שמתייחסת לכך שמערכות חשובות לאושרם של בני אדם הן מערכות קטנות כמו [[משפחה]] ו[[קהילה]] שנדחקו לקרן זווית על ידי מוסדות גדולים יותר כמו [[מוסד המדינה]] [[מוסד השוק]] [[תאגידים]] [[כנסיות]] או [[צבאות]]. אמירה זו מקבלת הד לדוגמה בספרו של [[יובל הררי]] [[קיצור תולדות האנושות]]. לפי הררי רוב ההסיטוריה האנושית עברה על בני האדם כחלק מחבורות קטנות של [[ציידים לקטים]] בנות פחות מ-150 איש, ולפיכך היכולת שלנו להבין את העולם מוגבלת בדרך כלל לכישורים מנטליים שהתפתחו בתקופה זו, כך שאנו מתרגמים סיטואציות חברתיות מורכבות או תהליכים טבעיים למונחים המוכרים לנו מחיי המשפחה. ההרי גם מציין כי חלק מ[[שביעות הרצון מהחיים]] נפגע במדינות המערביות בגלל שהתחזקות המדינה והשוק פגעו בתפקוד של המשפחה והקהילה.  
+
שמו של הספר מתייחס לאמירה של שומכר לפיה "האדם הוא קטן ולכן קטן זה יפה", אמירה שמתייחסת לכך שמערכות חשובות לאושרם של בני אדם הן מערכות קטנות כמו [[משפחה]] ו[[קהילה]] שנדחקו לקרן זווית על ידי מוסדות גדולים יותר כמו [[מוסד המדינה]] [[מוסד השוק]] [[תאגידים]] [[כנסיות]] או [[צבאות]]. אמירה זו מקבלת הד לדוגמה בספרו של [[יובל הררי]] [[קיצור תולדות האנושות]]. לפי הררי רוב ההסיטוריה האנושית עברה על בני האדם כחלק מחבורות קטנות של [[ציידים לקטים]] בנות פחות מ-150 איש, ולפיכך היכולת שלנו להבין את העולם מוגבלת בדרך כלל לכישורים מנטליים שהתפתחו בתקופה זו, כך שאנו מתרגמים סיטואציות חברתיות מורכבות או תהליכים טבעיים למונחים המוכרים לנו מחיי המשפחה. הררי גם מציין כי חלק מ[[שביעות הרצון מהחיים]] נפגע במדינות המערביות בגלל שהתחזקות המדינה והשוק פגעו בתפקוד של המשפחה והקהילה.  
   −
אחד הרעיונות בספר הוא פיתוח של [[כלכלה בודהיסטית]]. שומכר טוען שכשם שכלכלה מערבית התפתחה על רקע התרבות המערבית שמדמיינת את דמותו של האדם כמין [[רובינזון קרוזו]] [[רצאיונלי]] ([[האדם הכלכלי]]) כך יש טעם לדבר על כלכלה בודהיסטית לאור התרבות הבודהיסטית שמתבוננת על תשוקות ותהליכים מנטליים בצורה שונה.  
+
אחד הרעיונות בספר הוא פיתוח של [[כלכלה בודהיסטית]]. שומכר טוען שכשם שכלכלה מערבית התפתחה על רקע התרבות המערבית שמדמיינת את דמותו של האדם כמין [[רובינזון קרוזו]] [[ראציונלי]] ([[האדם הכלכלי]]) כך יש טעם לדבר על כלכלה בודהיסטית לאור התרבות הבודהיסטית שמתבוננת על תשוקות ותהליכים מנטליים בצורה שונה.  
    
==קטעים נבחרים==
 
==קטעים נבחרים==

תפריט ניווט