רעיונות מפגישת הפורום ב-30.06.07
מרוץ לתחתית להפחתת זיהום
כאשר קיימת מדיניות שמעודדת הפחתת זיהום או שיקום מערכות אקולוגיות באמצעוח תמריצים כלכליים, ניתן להגדיל את היעילות שלה על ידי יצירתו של מרוץ לתחתית. המרוץ נוצר על ידי הבטחה כי הפירמה אשר תבצע את המדיניות באופן המוצלח ביותר תקבל "בונוס" כלכלי נוסף ומשמעותי. אם גובה הבונוס מחושב נכון, לפירמות יהיה תמריץ חזק להיות בראש מבצעי המדיניות כדי לזכות בבונוס. כך נוצר מצב שהחברות משקיעות מאמצים רק בכדי להשיג אחת את השניה בניסיון לעמוד בראש הדירוג וכתוצאה מכך מפחיתות זיהום מעבר לכמות שהייתה כלכלית עבורן.
מדיניות בנקודת הקצה הקבועה
הגלובליזציה יוצר בעיות קשות בנוגע להחלת מדיניות כלכלית, ובפרט בתחום האקולוגי. החלת מדיניות במדינה אחת יכולה לגרום להעברת הפעילות הכלכלית למדינה אחרת. אולם, שינם כמה תחומים בהם, בסופו של דבר, כמעט לא ניתן להעביר את הפעילות הכלכלית למדינה אחרת. בין אלו נמנים: בנייה, סיעוד, תיירות במקומות יחודיים. ניתן לזהות תחומים אלו בקלות, היות והם נוטים להסתמך על מהגרי עבודה.על תחומים אלו ניתן לחליל מדיניות סביבתית בלא חשש מהעברת הפעילות לחו"ל.
בנוסף לתחומים אלו, לרוב תחומי הפעילות הכלכלית ישנן נקודות קצה המגיעות אל הצרכן, ואותן לרוב לא ניתן להעביר למדינה אחרת. הצריכה של מזון תתבצע תמיד בסופרמרקט או השוק המקומי. ניתן להשתמש בתכונה זו בשני אופנים: יישום מדיניות סביבתית לגבי אותם תחומי באמצעות נק' הקצה, או יישום מדיניות סביבתית בתחומים אחרים על נקודת הקצה.
הפעלת מדיניות בנקודת הקצה
ניתן להעניק תמריצים סביבתיים למשווקים (נקודות הקצה) ולא ליצרנים, בלא תלות במקור המוצרים שלהם. כך לא קיימת מוטיבציה להעברת תחומי הייצור לחו"ל. כדוגמה, ניתן לתת זיכוי מס למשווקי מזון אשר מוכרים תוצרת שנקנתה מייצרנים המיישמים ייצור בן-קיימא.
הפעלת מדיניות על נקודת הקצה
ישנם עסקים אשר מחוייבים לבצע את פעילותם בקרבה לצרכנים. אלו בעיקר עיסקי השירותים. ניתן להפעיל עליהם מדיניות סביבתית מתחומים אשר אינם קשורים לתחום העיסוק שלהם (חיסכון באנרגיה, במשאבים וכו'). אין טעם ביישום מדיניות זו על עסקים אשר כתוצאה מכך ישקלו את העברת עיסקיהם לחו"ל.