שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,821 בתים ,  10:59, 17 ביוני 2019
שורה 44: שורה 44:     
==אחוז הולכי הרגל==
 
==אחוז הולכי הרגל==
אחוז הולכי הרגל נמדד לעיתים קרובות במדד של [[פיצול נסיעות]]. אחוז הולכי הרגל הגבוה ביותר הוא כנראה במדינות עניות כמו מדינות אפריקה, וכן בערים רבות באסיה שבנויית עדיין בסגנון צפוף. עם זאת קשה להבין את המצב באופן מדוייק בגלל מחסור במחקרים על פיצול נסיעות.  
+
{{הפניה לערך מורחב|פיצול נסיעות}}
 +
אחוז הולכי הרגל נמדד לעיתים קרובות במדד של [[פיצול נסיעות]] - בין אם זה ביחס לנסיעות בתוך עיר או ביחס לנסיעות במדינה כולה. בדרך כלל המדד הזה הוא ביחס לנסיעות לעבודה - דבר שמקטין את אחוז ההליכה (שכן מקטין אחוז הליכות שהן לא לעבודה). אחוז הולכי הרגל הגבוה ביותר הוא כנראה במדינות עניות כמו מדינות אפריקה, וכן בערים רבות באסיה שבנויית עדיין בסגנון צפוף. עם זאת קשה להבין את המצב באופן מדוייק בגלל מחסור במחקרים על פיצול נסיעות.  
   −
אחוז הולכי רגל גבוה מבחינת פיצול נסיעות קיים בערים רבות באירופה - במיוחד בערים בצרפת וספרד, וכן בגרמניה, והולנד. בערים רבות [[נתונים על פיצול נסיעות בערים בעולם]] מראים שערים רבות הן בעלות אחוז הולכי רגל גבוה מ-20% וחלק מהערים הן בעלות שיעור הולכי רגל גבוה מ-40%. בישראל אחוז הולכי הרגל עומד על כ 7% והוא נמצא בירידה. בארצות הברית שיעור הולכי הרגל מבין הנמוכים בעולם. בהרבה ערים השיעור נמוך מ-5% (למעט 3-4 ערים - ניו יורק, סן פרסיסיקו , שיקאגו ווושינגטון, ואחוז הולכי הרגל בארצות הברית כולה עומד על 2.8%. {{הערה|[https://www.bts.gov/content/commute-mode-share-2015 Commute Mode Share: 2015],BTS, United States Department of Transportation }} בשנת 1970 אחוז  הולכי הרגל בארצות הברית היה 7.4%, הוא ירד ל 3.9% בשנת 1990 והמשך לרדת ל 2.8% בשנת 2010 ונשאר מאז ברמה זו.[https://www.thetransportpolitic.com/databook/travel-mode-shares-in-the-u-s/] דבר זה מתאים להיבטים אחרים בארצות הברית של הגברת שימוש במכוניות כאדם יחיד, וכן ירידה בשימוש בתחבורה ציבורית וירידה בנוסעים שנוסעים ביחד עם אדם אחר.  
+
אחוז הולכי רגל גבוה מבחינת פיצול נסיעות קיים בערים רבות באירופה - במיוחד בערים בצרפת וספרד, וכן בגרמניה, והולנד. בגרמניה אחוז הולכי הרגל עמד עד 23%, בשוודיה 23%, בהולנד 22%:<ref name="Bassett2008">David R. Bassett, Jr., John Pucher, Ralph Buehler, Dixie L. Thompson, and Scott E. Crouter, [http://www.cycle-helmets.com/walk-bike-obesity-rates.pdf Walking, Cycling, and Obesity Rates in Europe, North America, and Australia] , Journal of Physical Activity and Health, 2008, 5, 795-814 </ref>
 +
[[נתונים על פיצול נסיעות בערים בעולם]] מראים שערים רבות באירופה הן בעלות אחוז הולכי רגל גבוה מ-20% וחלק מהערים הן בעלות שיעור הולכי רגל גבוה מ-40%.  
 +
 
 +
סקר [[פיצול נסיעות]] של הלמ"ס, משנת 2016 מצא כי בישראל כולה 7.3% מהעובדים הגיעו לעבודה ברגל, 58% הגיעו במכונית או אופנוע, 27% בתחבורה ציבורית (כולל הסעות מאורגנות) ו 1.6% הגיעו באופניים. 3.4% עבדו מהבית ו1.3% הגיעו באמצעים אחרים. {{הערה| [http://surveys.cbs.gov.il/Survey/survey.htm מחולל הלוחות של הסקר החברתי], צריך לבחור שנת 2016, תחבורה ויוממות, אמצעי הגעה לעבודה. (דפדפן אקספלורר)}} באופן כללי אחוז הולכי הרגל בישראל נמצא בירידה ואחוז השימוש במכוניות עולה.
 +
 
 +
ערים בדרום אמריקה הן בעלות נטיה מעורבת - בחלקן, כמו מקסיקו סיטי יש אחוז נמוך של הולכי רגל, בחלקן כמו ריו דה ז'נרו, סאו פאולו, פורטו אלגרה בברזיל וכן גוודלחרה במקסיקו יש אחוז גבוה של הולכי רגל - מעל 30%.- {{הערה|ראו [[נתונים על פיצול נסיעות בערים בעולם]]}}
 +
 
 +
בארצות הברית שיעור הולכי הרגל מבין הנמוכים בעולם. בהרבה ערים השיעור נמוך מ-5% (למעט 3-4 ערים - ניו יורק, סן פרסיסיקו , פילדליפה ושיקאגו), ואחוז הולכי הרגל בארצות הברית כולה עומד על 2.8%. {{הערה|[https://www.bts.gov/content/commute-mode-share-2015 Commute Mode Share: 2015],BTS, United States Department of Transportation }} בשנת 1970 אחוז  הולכי הרגל בארצות הברית היה 7.4%, הוא ירד ל 3.9% בשנת 1990 והמשך לרדת ל 2.8% בשנת 2010 ונשאר מאז ברמה זו. [https://www.thetransportpolitic.com/databook/travel-mode-shares-in-the-u-s/] דבר זה מתאים להיבטים אחרים בארצות הברית של הגברת שימוש במכוניות כאדם יחיד, וכן ירידה בשימוש בתחבורה ציבורית וירידה בנוסעים שנוסעים ביחד עם אדם אחר. כמו כן אף כי נראה שאחוז הולכי הרגל בעיר ניו יורק הוא גבוה מאד, מדובר באשליה שנובעת מכך שרוב המבקרים בניו יורק מבקרים במהנטן שבה צפיפות גבוה וגם תיירים רבים. אחוז ההליכה בעיר כולה בהקשר של פיצול נסיעות עומד על 10% [https://www.thetransportpolitic.com/databook/travel-mode-shares-in-the-u-s/] - לשם השוואה (אף שלפעמים מדובר בערים קטנות יותר) - בברלין (בסקר על 3.5 מיליון תושבים) 30% מהתושבים מגיעים לעבודה ברגל. בריו דה ז'נרו (סקר על 12 מיליון תושבים) 32%, במחוז תל אביב בו גרים 1.9 מיליון תושבים מגיעים ברגל 9.5% מהעובדים. {{הערה|ראו [[נתונים על פיצול נסיעות בערים בעולם]]}}
    
==גורמים המשפיעים על נוחות ההליכה ברגל==
 
==גורמים המשפיעים על נוחות ההליכה ברגל==

תפריט ניווט