שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 3,651 בתים ,  17:24, 12 באוגוסט 2007
שורה 17: שורה 17:     
ניתן להשתמש בתהליך זה כאשר מחברים למוליך מכשיר חשמלי כלשהו.
 
ניתן להשתמש בתהליך זה כאשר מחברים למוליך מכשיר חשמלי כלשהו.
 +
 +
==דורות פיתוח==
 +
ישנם ארבע דורות של התפתחות בפיתוחי תאי סולאריים.
 +
===דור ראשון===
 +
תאים פוטו-וולטאים מהדור הראשון מורכבים מדיודת צומת P-N בעלת שטח רחב בעלת שכבה אחת, שמסוגלת לייצר אנרגיה חשמלית מעולים ממקורות אור בעלי אורך גל של השמש. התאים האלה בדרך כלל מיוצרים תוך שימוש בשכבות סיליקון.  תאים פוטו-וולטאים מהדור הראשון (ידועים גם כתאים סולאריים מבוססי שכבות סיליקון) הם הטכנולוגיה הדומיננטית (נכון לשנת 2007) בייצור המסחרי של תאים סולאריים, ומהווים 86% מהשוק של תאים סולאריים.
 +
 +
===דור שני===
 +
הדור השני של חומרים פוטו-וולטאים מבוססים על השימוש בציפוי דק של משקעים של מוליכים למחצה. מתקנים אלו תוכננו בתחילה להיות תאים פוטו-וולאים בעלי יעילות גבוהה ובעלי צומת מרובה. לאחר מכן, החלו לשים לב ליתרון בשימוש בציפוי דק של חומר, דבר שהקטין את כמות החומר שיש להשקיע בעיצוב תאים. דבר זה תרם לתחזית של הקטנת עלויות עבור תאים סולאריים בעלי ציפוי דק.
 +
 +
נכון לשנת 2007, יש מספר מחקרים על טכנולגיות וחומרים מוליכים למחצה וכן ייצור המוני שלהם. הדוגמאות כוללות [[Amorphous silicon]], [[Polycrystalline silicon]], [http://www.fernuni-hagen.de/LGBE/papers/micsilic.html micro-crystalline silicon], [[Cadmium telluride]], copper indium selenide/sulfide. בדרך כלל היעילות של תאים סולאריים בעלי ציפוי דק הינן נמוכה יותר מאשר תאי סולארים מהדור הארשון, אבל גם עלויות הייצור נמוכות יותר, כך שניתן להגיע לעלוית ייצור חשמל נמוכות יותר.
 +
 +
עוד יתרונות של הקטנת המסה בתאים מדור זה היא שניתן להסתפק בתמיכה קלת משקל יותר כאשר שמים את הפנלים על גגות, וכן שניתן להתאים את הפלים לחומרים גמישים, אפילו לטקסטיל.
 +
 +
===דור שלישי===
 +
תאים פוטו וולטאים מהדור השלישי הם שונים מאוד ממתקני מוליכים- למחצה קודמים היות והם לא נסמכים על צומת-P-N המסורתית כדי להפריד מטעני חשמל שנוצרו על ידי אור. המתקנים החדשים כוללים [[תא פוטואלקטרוכימי|תאים פוטואלקטרוכימים]], [[תא סולארי פולימרי|תאים סולארים פולימרים]], ו[[תא סולארי א-גבישי|תאים סולאריים א-גבישיים]].
 +
 +
===דור רביעי===
 +
דור רביעי של תאים סולאריים משלב טכנולוגיה פוטו-וולטאית עם שילוב של פולימרים עם ננו-חלקיקים כדי ליצור שכבה אחת בעלת ספקטרום רחב. ניתן לערום את השכבות הרב-ספקטורמיות.
 +
 +
חברות העובדות על פיתוחים של תאים מדור רביעי הן Nanosys, Nanosolar, Konarka Technologies, Xsunx, 
 +
גם המעבדה הלאומית לאנרגיה מתחדשת [http://www.nrel.gov] בארה"ב חוקרת תחום זה.
    
==יישומים==
 
==יישומים==

תפריט ניווט