שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דף חדש: '''אנרגיה תרמו סואלרית''' (Solar thermal energy) היא שיטה לרתימת אנרגיה סולארית לשימושים מעשיים - החל מחימום סול...
'''אנרגיה תרמו סואלרית''' (Solar thermal energy) היא שיטה לרתימת [[אנרגיה סולארית]] לשימושים מעשיים - החל מחימום סולארי ועד ייצור של כוח חשמלי. קולטים תרמיים-סולאריים, כמו קולטי שמש למים חמים, משמשים בדרך כלל כדי לחמם מים לשימוש ביתי ולתעשיות קלות. אנרגיה תרמו סולארית משמשת בארכיטקטורה ובעיצוב מבנים כדי לבקר על חימום ואיוורור הן בעיצובים סולאריים פאסיביים והן בעיצובים סולאריים אקטיבים. מאמר זה מוקדש בעיקר למפעלים תרמו סולאריים לייצור חשמל.

==אנרגיה תרמו סולארית ופירמות ישראליות==
בשנות השמונים נבנה במכון ויצמן למדע מרכז סולארי הידוע בכינוי מגדל השמש. סביב המגדל נבנו 64 מראות קעורות עוקבות שמש (הליוסטטים) הקולטות ומרכזות את אור השמש לעבר המגדל. תפוקת המגדל הכוללת היא כ-3 מגה-וואט חשמל. על בסיס המגדל נבנה בשנים האחרונות קולט שמש ייחודי ומהפכני, המאפשר לרכז את אור השמש ולהגיע לטמפרטורות גבוהות - 1200 מעלות ויותר, בלחץ של 25 אטמוספרות.

חברות ישראליות שפיתחו טכנולוגיות לתחנות כוח סולאריות הן [[אורמת]] ו[[סולל]] (לוז לשעבר), שאף הקימה 8 תחנות כוח כאלו בקליפורניה שתפוקתן הכוללת עומדת על 350 מגה-וואט חשמל.

על בסיס הדגם של מגדל השמש במכון ויצמן בונות חברות אורמת טורבינות ורותם תעשיות ומקדונלד-דגלאס האמריקנית, תחנת כוח ניסיונית (כ- 250 קילוואט), שיכולה לספק תצרוכות חשמל של שכונת מגורים.

==קישורים חיצוניים==
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_thermal_energy בויקיפדיה האנגלית]

[[קטגוריה:אנרגיה מתחדשת]]

תפריט ניווט